Η “πρώτη” του Παναιτωλικού : “Να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε” [video]

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρώτη προπόνηση του Παναιτωλικού για τη νέα σεζόν. Νωρίτερα η συνέντευξη τύπου του προέδρου Φώτη Κωστούλα και του νέου προπονητή Νίκου Καραγεωργίου σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα του νέου προπονητή απέναντι στο άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε νωρίτερα από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ και αφορούσαν κυρίως τα της περσινής χρονιάς αλλά και τις εξελίξεις του τελυταίου διμήνου.

Ο Νίκος Καραγεωργίου εμφανώς ξαφνιασμένος από το κλίμα που επικράτησε στη συνέντευξη τύπου εξερράγη (video) λέγοντας “η γκρίνια δεν βοηθά αυτή τη στιγμή… δεν θα γράψετε ότι ο Παναιτωλικός παρουσίασε τον καινούργιο προπονητή, τους καινούργιους παίχτες, πως η διοίκηση έχει όραμα, δεν θα γράψατε πως θέλουμε να βγούμε πάλι στην Α Εθνική;;;” είπε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους. Νωρίτερα ο πρόεδρος του Παναιτωλικού είχε για αρκετή ώρα έντονη στιχομυθία με γνωστό δημοσιογράφο του Αγρινίου, ωστόσο το κλίμα βάρυναν γενικότερα ερωτήσεις που αφορούσαν την περσινή χρονιά, τις ανακοινώσεις των οργανωμένων κατά της διοίκησης και το μέλλον του Φώτη Κωστούλα στον Παναιτωλικό.

Ο Φώτης Κωστούλας δηλώσε πως είναι ξεκάθαρος ο στόχος της επανόδου στα μεγάλα σαλόνια, επανέλαβε για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το εξωαγωνιστικό παρασκήνιο και ζήτησε την βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Μάλιστα σε κάποια αποστροφή του δήλωσε πως δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο και παρά μόνο για το γεγονός ότι η ομάδα έπεσε στη Β κατηγορία…

“Θωρακίστε την ομάδα από αυτούς που θα την ρίξουν στη Δ Εθνική”
Λάβρος όμως υπήρξε για τους οργανωμένους οπαδούς “θα μας κάνει κριτική ποιος; οι οργανωμένοι; Εγώ δεν είμαι “φεύγω- μένω”… Αυτοί είναι ερχόμαστε – δεν ερχόμαστε στην “πρώτη”, αυτοί είναι λέμε και ξελέμε όταν υπόσχονται να μην πετάξουν τίποτα στο γήπεδο”… Σε αυτό το σημείο ο Φ. Κωστούλας με ύφος οξύ απηύθυνε προειδοποίηση προς τους οπαδούς : “Τα κάγκελα στην καινούργια εξέδρα καταργούνται. Δεν θα ξαναπληρώσω πρόστιμο για κροτίδες και φωτοβολίδες. Η νοοτροπία “είμαστε Παναιτωλικάρες και πετάμε τη κροτίδα” με το πορτοφόλι του Κωστούλα τέλειωσε… Δεν θα ξαναπληρώσω τέτοιο πρόστιμο και η τιμωρία θα είναι να πάει η ομάδα στη Δ Εθνική, και τότε δεν θα δώσω εγώ λογαριασμό, αυτοί θα δώσουν, αν αγαπάνε την ομάδα προστατεύοντας την. Και το λέω σε όλους : θωρακίστε την ομάδα από αυτούς που θα την ρίξουν στη Δ Εθνική.”

“Μη χτυπάτε την ομάδα”
Ο Φώτης Κωστούλας ερωτήθηκε και για τις αντιδράσεις του στα γραφόμενα των δημοσιογράωφων. “Δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά, όταν έχουμε απέναντί μας ένα δούρειο ίππο, δεν μπορεί να γράφονται ανακρίβειες, συκοφαντίες και βρισιές… Όλα αυτά κάνουν κακό στην ομάδα και μας επηρεάζουν. Αν δεν αρέσω σε κάποιους εντάξει, αλλά μη χτυπάτε την ομάδα”.

“Μισή ώρα ο Πανουργιάς στο Αγρίνιο”
Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού μίλησε και για τις συζήτησεις του με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τον Παναιτωλικό. “Ο Πανουργιάς ήρθε μισή ώρα στο Αγρίνιο και από το ίδιο βράδυ άρχισε να διαρρέει το πράγμα, ενώ μου έλεγε να μην το διαρρεύσουμε. Του υποσχέθηκα να του πω δυο τιμές, μια για την Α και μια για την Β Εθνική. Του εξήγησα πως θα πρέπει να βάζει 700χιλιάδες κάθε χρόνο στην καλύτερη και 1,5 εκ. στη χειρότερη. Και στην πορεία διαπίστωσα πως το ενδιαφέρον του είναι λίγο. Υπήρξαν και δυο τρείς ακόμα που ενδιαφέρθηκαν και όλοι νοιάζονταν μόνο αν η ομάδα μείνει στην Α Εθνική και χωρίς να βάλουν λεφτά”.

Για τις αλλαγές στο ΔΣ της ΠΑΕ ο κ. Κωστούλας είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν όλα τα μέλη του ΔΣ ξέρουν από ποδόσφαιρο αλλά με την καλή τους παρουσία να εκπροσωπούν τον Παναιτωλικό.

Για τη δικαστική μάχη του Παναιτωλικού να μείνει στην Α Εθνική ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως ο Παναιτωλικός έχει το δίκιο με το μέρος του και με υπόμνημά του θα απευθυνθεί στα πρότυπα του Εργοτέλη στον υφυπουργό Αθλητισμού και τους βουλευτές του νομού. “Ο Πιλάβιος παραδέχτηκε πως ο ΟΦΗ έπαιζε παράνομα στη Α Εθνική από την πίσεη που του ασκήθηκε. Δεν λέω να πάμε να τα σπάσουμε έξω από το σπίτι του Πιλάβιου ζητάμε να μας στηρίξουν αφού έχουμε και το δίκιο με το μέρος μας. Τον ΟΦΗ τον στηρίξανε στο άδικό του ενώ εμάς η υποστήριξη είναι λειψή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καραγεωργίου :”όποιος δεν πονέσει για την άνοδο θα βγεί έξω”
Ο νέος προπονητής του Πανιτωλικού σημείωσε πως είναι δύσκολο να “δεθεί” μια καινούργια ομάδα, ωστόσο επιδιώξή του είναι η ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόαφαιρο. Σε σχέση με το ρόστερ είπε ότι η ομάδα χρειάζεται ένα τερματοφύλακα, 2 κεντρικούς αμυντικούς, 2 κεντρώους, 2 πλάγιους και ένα επιθετικό. Συν κάποιες ρεζέρβες… ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένο αριθμό παιχτών στο ρόστερ με το οποίο θέλει να δουλέψει… Για τις μεταγραφές είπε : “αν δεν πω την γνώμη μου καμία μεταγραφή δεν γίνεται” ενώ ξεκαθάρισε πως θα το λέει αυτό για να αναλάβει την ευθύνη της ομάδας και να μπορεί να απολογηθεί μετά… Τέλος έστειλε μήνυμα και στους παίχτες του “όποιος δεν πονέσει για την άνοδο θα βγεί έξω”.

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Παπαδάκης