Επανέρχεται στο προσκήνιο η δημιουργία Κέντρου Κράτησης στη Δυτική Ελλάδα

Επίσκεψη στην Πάτρα προγραμματίζει μέσα στον Αύγουστο ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr. Ο νέος Υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμεί να επισκεφθεί όλες τις περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση και ταυτόχρονα να συζητήσει με τοπικούς φορείς την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει το Υπουργείο για την εξομάλυνση του προβλήματος.

Ο ακριβής χρόνος της παρουσίας του κ. Δένδια στην Πάτρα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά οι πληροφορίες του thebest.gr λένε ότι θα είναι μέσα στον Αύγουστο. Φυσικά στην περίπτωση αυτή θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της δημιουργίας στην περιοχή Κέντρου Υποδοχής των παράνομων μεταναστών. Θυμίζουμε ότι πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να δημιουργηθεί πλωτό Κέντρο Κράτησης, κατά τα πρότυπα της Ολλανδίας.

Ο κ. Δένδιας, πάντως, έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία 25 Κέντρων Κράτησης μεταναστών σ’ όλη την χώρα μετά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ στις Βρυξέλλες πριν από λίγες μέρε. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα θέματα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Στη συνάντηση τέθηκε ακόμη και η ενεργοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία. «Από τα 180.000 αιτήματα επανεισδοχών που κατέθεσε η Ελλάδα στην Τουρκία, η γειτονική χώρα αποδέχτηκε μόνο 11.000, ενώ τελικά ολοκληρώθηκαν μόλις 3.000», τόνισε συγκεκριμένα ο Ν. Δένδιας.

πηγή : thebest.gr