Μεσολόγγι : η πόλη με τα πολλά πρόσωπα και τα ακόμα πιο πολλά δημαρχεία!

Μία πόλη, 12.227 κάτοικοι, 151.889 τ.χλμ έκτασης, πέντε πρωθυπουργοί, 50 και βάλε καφετέριες. Δημαρχεία πόσα; Η βιτρίνα της “πόλης των Δημαρχείων” είναι το ροζ νεοκλασικό. Εκεί θα στείλουμε όποιον δύσμοιρο μας ρωτήσει “που είναι το δημαρχείο;”. Οι πιο ψαγμένοι Μεσολογγίτες θα ρωτήσουν το λόγο που χρειάζεται κάποιος το δημαρχείο και μπορεί να τον στείλουν στο πέτρινο νεοκλασικό-ετοιμόρροπο που στεγάζονται οι υπηρεσίες.

Σε ποιο απ’ αυτά τα δύο μπορεί κάποιος να βρει τον Δήμαρχο; Απάντηση: Σε κανένα! Κάποιον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο; Απάντηση: Μπορεί σε κάποιο απ’ αυτά, αλλά χλωμό. Και που είναι όλοι αυτοί αν όχι σ’ αυτά τα κτίρια; Προφανώς δεν γίνεται να στριμωχτούν όλοι σε ένα κτίριο. Ας είμαστε ρεαλιστές! Κάποιοι μπορεί να μην χωρούν, άλλοι να μην μιλιούνται, άλλοι να μην βολεύονται με την τοποθεσία γιατί είναι μακριά απ’ το σπίτι/λαϊκή/καφετέρια. Γι’ αυτό και ο δήμος, για να μην νιώθουν οι πολίτες αποκομμένοι από την εξουσία, έχει πιάσει κτίρια κατά μήκος και πλάτος της πόλης! Το ένα στην πλατεία, το άλλο κοντά στο θρησκευτικό κέντρο, το παράλλο κάπου να βλέπει θάλασσα, το παραπαράλλο εκεί που χτυπά ο παλμός της πόλης κλπ.

Ας τα πάρουμε με την σειρά:
Παλιό δημαρχείο πλέον μουσείο, που όμως φιλοξενεί τα δημοτικά συμβούλια

Δημαρχείο – Ροζ πρώην γραφείο δημάρχου που στεγάζει κάποιες υπηρεσίες και αντιδημάρχους του δήμου

Δημαρχείο – Πέτρινο με μερικές υπηρεσίες του δήμου

Το διοικητήριο -πρώην νομαρχία- που φιλοξενεί αντιδημάρχους και μερικές φορές δημοτικά συμβούλια

Και η πιο πρόσφατη προσθήκη στην συλλογή δημαρχείων της πόλης, το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου που φιλοξενεί, πλέον, το γραφείο του δημάρχου.

ΠΕΝΤΕ MONO; Ε, όχι! Όλο και κάπου θα έχουμε κι άλλα, δεν μπορεί! Φυσικά δεν λαμβάνουμε καν υπόψιν μας τα κτίρια της ΔΕΠΑΜ, ΔΕΥΑΜ κτλ που είναι μεν υπηρεσίες του δήμου αλλά δεν συστεγάζονταν ποτέ με άλλες υπηρεσίες.
Άντε να τα εκατοστήσουμε! Και του χρόνου στο Ράδιο Μέγαρο! Α, ναι αυτό το έχουν πιασμένο…

πηγή : neamesologgiou.wordpress.com