Νύχτα τρόμου στο Αιτωλικό – Άγρια συμπλοκή με τρεις τραυματίες

Πυροβολισμοί, τραυματίες και επέμβαση της αστυνομίας ήταν το σκηνικό αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Αιτωλικό Αγρινίου.

Νεαροί Ρομά άρχισαν να πετούν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα κάτι που εξόργισε τους κατοίκους. Κάποιοι από αυτούς συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά γεφύρια της περιοχής, προς τον καταυλισμό των τσιγγάνων, κοντά στο Κέντρο Υγείας. Ήδη υπήρχαν πληροφορίες από χτες ότι κάτοικοι του Αιτωλικού θα έπαιρναν το νόμο στα χέρια τους εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του για τα συνεχόμενα κρούσματα κυρίως κλοπών χρυσών αλυσίδων από τους λαιμούς ηλικιωμένων, με πρωταγωνιστές Ρομά.

Τα πνέυματα οξύνθηκαν και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έγινε μάχη με ένοπλους που πυροβολούσαν αδιακρίτως και μέσα στο πλήθος. Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

Σήμερα το πρωί έγιναν 7 προσαγωγές υπόπτων από την κοινότητα των Ρομά, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Μεσολογγίου. Κύριο βάρος στην έρευνα θα πέσει στον οπλισμό και τους μαζική παράνομη οπλοφορία που διαπιστώθηκε στην κοινότητα αυτή κατά τα χτεσινά επεισόδια, όπου πάρα πολλοί Ρομά βρέθηκαν να πυροβολούν με καραμπίνες αλλά και ημιαυτόματα όπλα.