Μπλόκο σε κακοποιούς λίγο πριν τη ληστεία σε Βόνιτσα και Λευκάδα!

Έμειναν με το σχέδιο λίγο πρίν την ληστεία τέσσερις επίδοξοι ληστές, οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε τράπεζα της Λευκάδας. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα στην
Αμφιλοχία τέσσερα άτομα τα οποία κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άντρες της Ασφάλειας Αγρινίου, εντόπισαν στο όχημα τους τρία περίστροφα, κουκούλες καθώς και έναν χάρτη για τις σχεδιαζόμενες ληστείες..

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες, οι εγκέφαλοι, και δύο Αλβανοί, που θα έφερναν σε πέρας το σχέδιο, σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια πως θα χτυπήσουν την ALPHA BANK της Λευκάδας και την Εθνική Τράπεζα στη Βόνιτσα.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λευκάδας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και η Τροχαία Αμφιλοχίας συνεργάστηκαν άψογα και έτσι χθες συνέληφθησαν δύο Έλληνες, 42 και 55 ετών, από Βόνιτσα και Λευκάδα αντίστοιχα, και δύο Αλβανοί. Η σύλληψη των Ελλήνων έγινε στη Λευκάδα και των Αλβανών στην Αμφιλοχία μετά από μπλόκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη των Αλβανών ήταν επικίνδυνη υπόθεση καθώς ο ένας ήταν δραπέτης φυλακών, εκκρεμούσαν σε βάρος 7 καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο κλεμμένο όχημά τους βρέθηκαν δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, δύο κουκούλες full face.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα στοιχεία και οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η αστυνομία για την εξάρθρωση της σπείρας ληστών:
Την 6-8-2012/22.00 στην Αμφιλοχία, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι των 9 mm μετά γεμιστήρα (13) φυσιγγίων, (1) περίστροφο με (5) φυσίγγια, (2) κουκούλες, (3) ζεύγη γάντια, (7) κινητά τηλέφωνα, (10) κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των 1.200 € και (2) λίρες Αγγλίας. Ένας εκ των δραστών κατείχε πλαστό διαβατήριο Αλβανικών Αρχών και δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Επίσης, στη Βόνιτσα Αιτωλ-νίας, συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός, συνεργός των ανωτέρω, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, καθώς και σε κατάστημα – μπαρ που διατηρεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι των 9 mm, (2) γεμιστήρες, (48) φυσίγγια των 9 mm, (39) κάλυκες των 9 mm, (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, (1) σπρέι πιπεριού, (1) χάρτης της πόλης της Λευκάδας, με σχεδιάγραμμα τόπου προσέγγισης και διαφυγής τράπεζας Λευκάδας, (1) πρόχειρο σχεδιάγραμμα κάτοψης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου της παραπάνω τράπεζας, σημειώματα με ονόματα προσώπων – τηλέφωνά τους και (2) κινητά τηλέφωνα. Ακολούθως, συνελήφθη στη Λευκάδα 55χρονος ημεδαπός, τέταρτο μέλος της παραπάνω εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (7) καταδικαστικές αποφάσεις για υγειονομικές παραβάσεις και ακάλυπτες επιταγές.