Φωτιά στο Ματσούκι προκάλεσε μεγάλες διακοπές ρεύματος στο Αγρίνιο

Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία νωρίτερα το μεσημέρι κοντά στη γέφυρα του Ματσουκίου κοντά στο φράγμα Καστρακίου σε θαμνώδη έκταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει πάρει έκταση ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τα δύο αεροσκάφη πεζετέλ. Στην κατάσβεσή της φωτιά παίρνουν ακόμη μέρος 14 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα.

Το γεγονός πως η φωτιά καίει κοντά στις εγκαταστάσεις του σταθμού Στράτου της ΔΕΗ έχει οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή και σε τμήματα της πόλης του Αγρινίου που παρέμειναν χωρίς ρεύμα. Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ δεν κινδυνέουν ωστόσο ενεργοποίηθηκε ο μηχανισμός προστασίας που προβλέπεται στην περίπτωση που η φωτιά είναι κοντά τους. Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακόμη και υπάρχει η αισιοδοξία πως η φωτιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Εμπρησμοί;;;
Είναι εντυπωσιακό ωστόσο πως σήμερα το μεσημέρι μέσα σε διάστημα μίας έως δύο ωρών ξέσπασαν -εκτός από το Ματσούκι- μικρές εστίες φωτιάς που αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως σε άλλα 4 σημεία. Συγκεκριμένα ξέσπασαν φωτιές στη Λεπενού, τα Σιταράλονα, τον Βλοχό και το Ρίβιο. Κάτι που ενισχύει τις υπόνοιες της πυροσβεστικής πως έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο έργο εμπρηστών.