Το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για τη ΔΟΥ και το Πανεπιστήμιο

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε συζήτηση για το θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Αγρινίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.

Ο κ. Μοσχολιός τόνισε πως για τα ζητήματα αυτά έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίους τάσσονται υπέρ των διεκδικήσεων της πόλης, μάλιστα για το θέμα της ΔΟΥ θα υπάρξει όπως είπε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός εξέφρασε τη βεβαιότητά του όσο αφορά το θέμα της ΔΟΥ λέγοντας ότι δεν θα περάσει. Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος ανέφερε πως το επόμενο διάστηγμα θα υπάρξει μια κοινή σύσκεψη με τους βουλευτές και την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου ώστε να ζητήσει από την κυβέρνηση η συνέχιση της λειτουργίας του και η αναβάθμισή του. “Το Πανεπιστήμιο αυτό δεν είναι σαν τα άλλα, έχει όλα τα τμήματά του στην πόλη και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις υποδομές του μέσω ΣΔΙΤ μετά την σχετική υπουργική απόφαση”. Τέλος ανέφερε ότι ευτυχώς διατέθηκε το παλιό Μουσικό σχολείο στο Πανεπιστήμιο “γιατί αλλιώς θα είχαμε μείνει από επιχειρήματα”.

Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του δήμου, με τον κ. Κ. Καλαντζή που εκπροσώπησε την Πανδημοτική Πρωτοβουλία, να σημειώνει πως ο δήμος πρέπει να δραστηριοποιηθεί γρήγορα, ώστε “να μην ακολουθήσουμε τις εξελίξεις”. Από την Λαϊκή Συσπέιρωση ο Βασίλης Νικάκης δήλωσε αρωγός στη προσπάθεια διατήρησης της ΔΟΥ Αγρινίου, δήλωσε όμως πως όσο αφορά το Πανεπιστήμιο “αυτή την ώρα κάνουμε μνημόσυνο, αφού δεν υπήρξαν παλιότερα διεκδικήσεις που θα το ενδυνάμωναν”.

Δ.Π