Στην ηγεσία του Υπ. Δημοσίας Τάξης η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας

Με την ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας την περασμένη Παρασκευή. Η συνάντηση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα ενώ συζητήθηκαν τα καυτά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στις νεοιδρυθέντες υπηρεσίες. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση:

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, συναντήθηκε κατόπιν αιτήματός μας, με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας, παρουσία και του Προέδρου της Π.ΟΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΔΕΝΔΙΑ, κ. ΠΕΡΔΙΚΗ Δημήτριο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και οι εκπρόσωποί μας έθεσαν επί τάπητος τα κύρια ζητήματα που μας απασχολούν και ειδικότερα τα προβλήματα της περιοχή μας. Τέθηκαν προς συζήτηση, τα οικονομικά ζητήματα και η αγωνία που υπάρχει στο ένστολο προσωπικό, η έξαρση της εγκληματικότητας, η υλικοτεχνική υποδομή, η στελέχωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και των νεοϊδρυθέντων Υπηρεσιών (Ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου, Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Αγρινίου κ.λ.π.), η γραφειοκρατία και τρόποι μείωσής της.

Ο κ. Διευθυντής του κ. Υπουργού και ο κ. Αρχηγός δήλωσαν μετά την συνάντησή μας ότι συμμερίζονται τις αγωνίες του Προεδρείου για όλα τα θέματα που τέθηκαν υπόψη τους και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, για την θετική αντιμετώπισή τους.

Τέλος, η Ένωσή μας εξέφρασε την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου, διότι και τα καλά πρέπει να λέγονται και να προβάλλονται, για την ίδρυση του ενιαίου Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Αγρινίου, (Π.Δ. 103/2012 ΦΕΚ 169 τ. Α΄ από 3-9-2012). Δήλωσε στην Φυσική και Πολιτική ηγεσία την πρόθεσή της να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Υπηρεσιών. Αναμένουμε το θετικό κλίμα της συνάντησης, να μετατραπεί σύντομα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία θα χαρούμε να ανακοινώσουμε στα μέλη μας και στην τοπική κοινωνία.