Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα υλοποιήσουν οι δήμοι του νομού

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας – ΑΠ7 & ΑΠ8» μεταξύ άλλων και οι δήμοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου Βόνιτσας, Ναυπακτίας, Μεσολογγίου και Ξηρομέρου υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κ.Δ.Β.Μ. στις έδρες των δήμων τους. Το επόμενο στάδιο θα είναι οι δήμοι να “τρέξουν” τις διαδικασίες του προγράμματος ώστε να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ίδρυση των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στην περιοχή.

Η πρόσκληση προς τους δήμους αναφέρει τα εξής:
Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) συμπράττουν για την υλοποίηση των Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ7 & ΑΠ8» του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 – 2013.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω Πράξεων, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) καλεί τους Δήμους που έχουν ανταποκριθεί και έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης για την ίδρυση και λειτουργία ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία και υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για την Υλοποίηση Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων μέσω των ΚΔΒΜ.
Η ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο των Πράξεων έχει αναλάβει την υλοποίηση του Υποέργου «Ευαισθητοποίηση, Υποστήριξη και Δικτύωση Αιρετών και Διοικητικών Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Δια Βίου Μάθησης».