Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου κατά των επεισοδίων της ΧΑ στη Γαβαλού

Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του δημάρχου Αγρινίου Π. Μοσχολιού αποφασίστηκε ομόφωνα να εκδοθεί ψήφισμα του δήμου που θα καταδικάζει τις πρόσφατες ενέργειες στελεχών, μελών και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση στη Γαβαλού και το Μεσολόγγι.

Όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός πρέπει να καταδικαστούν αυτές οι επιθέσεις και πρόσθεσε πως όσο και να υπολείπονται η αστυνομία και οι κρατικές υπηρεσίες στην επιβολή της τάξης και την τήρηση της νομιμότητας, κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Πρόσθεσε μάλιστα πως τέτοια περιστάτικα πρέπει να καταδικάζονται ακόμη περισσότερο όταν σε αυτά εμπλέκονται βουλευτές που θα έπρεπε να διαφυλάττουν τη νομιμότητα.

Το λόγο από την Λαϊκή Συσπείρωση πήρε αρχικά ο Δημήτρης Δήμας που έκανε λόγο για τραμπούκους και στοιχεία από το χώρο των μπράβων και της νύχτας που έχουν ενταχθεί στο πολιτικό πεδίο. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να απομονώνουν αυτές τις πρακτικές στην πράξη. Από την πλευρά του ο κ. Σιδέρης τόνισε πως τα ψηφίσματα δεν πρέπει να μένουν μόνο στα λόγια, θυμίζοντας το πρόσφατο ψήφισμα του δήμου για τις κινητοποίησεις της ΚΕΔΕ και το κλείσμο των δήμων, καταγγέλοντας πως στο δήμο Αγρινίου οι υπάλληλοι δούλευαν κανονικά.

Το λόγο πήρε και ο κ. Καζαντζής που σύμφωναος για το ψήφισμα πρόσθεσε όμως πως η παράταξή του θα ήθελε να υπάρξει να ένα ψήφισμα που να καταδικάζει η βία από όπου προέρχεται. Πρόσθεσε παράλληλα πως δεν πρέπει να έχουμε το στόχο μας σε ένα μόνο σημείο, θυμίζοντας περιπτώσεις βίας που δεν προέρχονται από την Χρυσή Αυγή όπως το τραγικό περιστατικό στη Μαρφίν και περιστάτικά βίας στο Αγρίνιο όπως διάφορα σπασίματα στο δημαρχείο της πόλης.