Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων υγείας στο Αγρίνιο [pics + video]

Πραγματοποίηθηκε πριν λίγη ώρα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορεών υγείας του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας. Να σημειώσουμε πως η συγκέντρωση έγινε παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Σταύρου Κουτσιουμπέλη. Πάρον στην συγκέντρωση και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης.

Η διαμαρτυρία των φορέων στόχο είχε να αναδείξει τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και την επιδείνωση που πρόκειται να φέρουν τα νέα μέτρα. Οι φορείς έκαναν λόγο για κατάρρευση του συστήματος υγείας και για το επικείμενο λουκέτο σε κλινικές και νοσοκομεία. Από τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υλικοτεχνικών υποδομών, η μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς. Ιδαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου υπάρχουν ήδη κλειστές κλινικές και το οποίο σύμγωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου περιλαμβάνεται στη λίστα των νοσοκομείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μετατρρέψει σε one day clinic, δηλαδή σε περίλαθψη ασθενών στην διάκρεια της ημέρας, χωρίς διανυκτέρευση!

Για την υποβάθμιση των παροχών της Υγείας αλλά και για τα επιμέρους προβλήματα του κάθε χώρου μίλησαν οι εκπρόσωποι του κάθε φορέα που συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου, το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Παρά τα προβλήματα όμως στο χώρο της υγείας θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συγκέντρωση δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που έως ένα βαθμό δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πλήν των συνδικαλιστών βρίσκονταν κανονικά σήμερα στις θέσεις τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία from mytv on Vimeo.