Ρουσφέτια στην ΕΛ.ΑΣ. με άνωθεν εντολές στην Αιτωλοακαρνανία

Καταγγελίες από Ενώσεις αστυνομικών για αθρόες μεταθέσεις στο τόπο καταγωγής του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αιτωλοακαρνανία τοποθετήθηκαν συνολικά 19 αστυνομικοί, την ώρα που σε άλλους νομούς τοποθετήθηκαν από 1 έως 4-5 αστυνομικοί το πολύ…

Aναίσχυντη ρουσφετολογία καταγγέλλουν οι περισσότερες Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.Συγκεκριμένα, οι Ενώσεις εξηγούν ότι -για άγνωστους λόγους που δεν δικαιολογούνται από υπηρεσιακές ανάγκες- οι μεταθέσεις γίνονται κυρίως σε Μεσσηνία και Αιτωλοακαρνανία. Για την μεν Μεσσηνία υπενθυμίζεται ότι είναι η εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά. Για την δε Αιτωλοακαρνανία επισημαίνεται πως είναι ο τόπος καταγωγής του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Ν. Παπαγιαννόπουλου.

Όπως καταγγέλλουν, το Υπουργείο, με τις αποφάσεις του, εμπαίζει τους πολίτες και θέτει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Οι αστυνομικοί που μετατέθηκαν στους περισσότερους νομούς δεν ξεπερνούν τους πέντε (!), με αποτέλεσμα οι οργανικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα (ειδικά της επαρχίας) να είναι τεράστιες.

Ενδεικτικό της ανεπάρκειας είναι το γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι περιοχές που τα περιπολικά, λόγω έλλειψης προσωπικού, παραμένουν ακίνητα για βδομάδες, αφού οι λιγοστοί ένστολοι έχουν επιφορτιστεί με το έργο φύλαξης των αστυνομικών κτηρίων.Τόσο το Υπουργείο, όσο και η ηγεσία της Αστυνομίας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις για την τραγική κατάσταση αστυνόμευσης που επικρατεί, τηρούν μέχρι στιγμής ρόλο παρατηρητή, καταδικάζοντας τους πολίτες σε καθεστώς ανασφάλειας.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…
Σε περιφέρειες όπως η Λάρισα, τοποθετείται ένας αστυνομικός, ενώ στη Μεσσηνία 20. Άκρως δικαιολογημένες είναι οι μεταθέσεις στην Ορεστιάδα, λόγω του μεταναστευτικού, όπως και στη Θεσσαλονίκη, η οποία αριθμεί περισσότερους από 1.000.000 κατοίκους. Στην Αιτωλοακαρνανία τοποθετήθηκαν όμως συνολικά 19 αστυνομικοί.

πηγή : zougla.gr