“Mέλη” του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν το Συντονιστικό των Φορέων για την προσφώνηση της δημοτικής αρχής

Για προμότιον ενόψει των δημοτικών εκλογών κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους “τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ” (έτσι υπογράφουν) μια ανακοίνωση όμως που δεν εκφράζει τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση με ανακοίνωσή τους κάνουν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συντονιστικό των φορέων που διοργάνωσε την τελευταία απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης. Η ανακοίνωση υπογράφεται ως εξής ” μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ” και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εκφράζει την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα “μέλη” του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν το Συντονιστικό Σωματείων και Φορέων για την προσφώνηση που έγινε προς την δημοτική αρχή.

“Η πρόθεση μας είναι να καταδείξουμε και τις παθογένειες αλλα και την τεράστια δυναμική ανάλογων κινήσεων” αναφέρεται από τους υπογράφοντες την παρέμβαση, που ωστόσο επισημαίνουν πως το κείμενο δεν εκπροσωπεί το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ αλλα μέλη, στελέχη και φίλους του που εργάστηκαν για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. «Κρίνουμε αναγκαίο να τοποθετηθούμε άμεσα ώστε άμεσα να περιφρουρηθεί το κεκτημένο του συντονισμού στην κατεύθυνση της ενοτικής, μαζικής, αποτελεσματικής αντίστασης στην Μνημονιακή λαίλαπα» αναφερουν.

Στην παρέμβασή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων :
Η έκκληση μας αφορά την οργανωτικότητα των πρωτοβουλιών του Συντονιστικού.Εφόσον η πρωτοβουλία για απεργιακή συγκέντρωση καλέστηκε ,έπρεπε να οργανωθεί και να περιφρουρηθεί πολιτικά.Που ακούστηκε ,σε απεργιακή συγκέντρωση ,να προσφωνούνται απο την εξέδρα αντιδήμαρχοι και μάλιστα εν ενεργεία μνημονιακά στελέχη;Και όσοι έσπευσαν να το κάνουν ,τον Γ.Βαρεμένο δεν τον είδαν; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άξιζε να πεί δυό λόγια; Δεν πρέπει να εχει ξαναγίνει στη Μνημονιακή Ελλάδα απεργιακή προμότιον για δημοτικές εκλογές.Θα ερθει και εκείνη η ώρα και οι επίδοξοι τοπάρχες θα εχουν πεδίο δόξης λαμπρό.Στις απεργιακές όμως συγκεντρώσεις να προσφωνούνται αντιδήμαρχοι σαν να μην τρέχει τίποτα είναι αδιανόητο να επαναληφτεί.Μια κουταλιά πίσσα καταστρέφει εναν τόνο μέλι και τα μέλη των Δ.Σ των φορέων που αποτελούν το Συντονιστικό ,αλλα και η βάση τους ,πρέπει να το λάβουν σοβαρότατα υπόψην.

Τα διάφορα πολιτικά σχέδια είναι θεμιτά και θα κριθούν απο τους Αγρινιώτες.Εκείνο που έχουμε όλοι άμεση ανάγκη είναι η οργάνωση της πιο πλατειάς ,ενοτικής,αποτελεσματικής αντίστασης στα μέτρα που υπονομεύεται ανοικτά όταν επιχειρείται να ταυτιστεί με τις πολυ καθυστερημένες διαφοροποιήσεις στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Παλαιού Καθεστώτος.Πριν εμφανιστούν σε απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου θα έπρεπε να παραιτηθούν απο τα πόστα στα οποία εκλέχτηκαν υπο την αιγίδα του ΠΑΣΟΚ και να κάνουν δημόσια και πολιτική αυτοκριτική ακολουθώντας το παράδειγμα της Σ.Σακοράφα.