«2ο τουρνουά Χαρ. Τρικούπης»: Αίγλη και ποιοτικό µπάσκετ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασµένο Σαββατοκύριακο το 2ο Τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Χαρίλαος Τρικούπης». Στο τουρνουά έδωσαν αίγλη µε τη συµµετοχή τους, εκτός από τον διοργανωτή Χαρίλαο Τρικούπη, η Δόξα Λευκάδας, ο ΑΟ Παγκρατίου και ο Έσπερος Πατρών, οµάδες επαγγελµατικών κατηγοριών και το θέαµα που προσέφεραν στο Μεσολογγίτικο κοινό , που κατέκλυσε το Κλειστό Γυµναστήριο, ήταν υψηλού επιπέδου.

Πριν την έναρξη του αγώνα Χ. Τρικούπης – ΑΟ Παγκρατίου, πραγµατοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης των δυο συλλόγων µε τους Προέδρους Δ. Ρεπάσο και Θεόδωρο Σχίζα να υπογράφουν τα σχετικά σύµφωνα αδελφοποίησης ενώ και ο δήµαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Π. Κατσούλης τίµησε τον Αθηναϊκό σύλλογο για την προσφορά του στα αθλητικά δρώµενα. Αναµφίβολα µια ιστορική στιγµή για τον Μεσολογγίτικο σύλλογο – καθώς ο Α.Ο. Παγκρατίου είναι ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας έχοντας ήδη διαγράψει µια πορεία 83 χρόνων – που θέτει τις βάσεις για µια περεταίρω συνεργασία µεταξύ των δυο συλλόγων σε όλα τα επίπεδα που δραστηριοποιούνται.

Συγκλονιστική ήταν επίσης η στιγµή που οι άνθρωποι του ΑΟ Παγκρατίου, τίµησαν έναν δικό µας άνθρωπο, έναν Μεσολογγίτη, τον Κο Δηµήτρη Παπαθέου που από το 1971 ως το 1976 υπήρξε αθλητής του τµήµατος Βόλεϋ του ΑΟ Παγκρατίου στην Α΄ Εθνική, πριν από το τζάµπολ του µεγάλου τελικού.

Το τουρνουά παρακολούθησαν µεταξύ άλλων ο παλιός άσσος της Εθνικής µπάσκετ κος Κώστας Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εσπέρου Πατρών Κώστας Μαρλαφέκας ο οποίος και τιµήθηκε από τον Πρόεδρο του Χ. Τρικούπη Δηµήτρη Ρεπάσο, ο Δήµαρχος Π. Κατσούλης, ο Πρόεδρος του Πνευµατικού κέντρου ΚΑριστείδης Καβάγιας, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ και µέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Κων/νος Νικάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Παγκρατίου Δηµήτρης Παπακυριάκης και σύσσωµο το ΔΣ της αθηναϊκής οµάδας καθώς και µέλη των οργανωµένων οπαδών του ΑΟ Παγκρατίου που ήρθαν από την Αθήνα για να παρακολουθήσουν την αγαπηµένη τους οµάδα! Στο οργανωτικό κοµµάτι οι διοργανωτές έλαβαν µόνο κολακευτικά σχόλια από τις αποστολές των φιλοξενούµενων συλλόγων και δε θα ήταν υπερβολή να πούµε ότι όλοι έφυγαν ενθουσιασµένοι από το Μεσολόγγι, µετά τη λήξη του τουρνουά!

Τώρα στο αγωνιστικό κοµµάτι, η Δόξα Λευκάδας φάνηκε πιο «έτοιµη» και δίκαια στέφθηκε νικήτρια του τουρνουά. Η οµάδα της Λευκάδας κατέβαλε την αντίσταση του Εσπέρου Πατρών, την πρώτη µέρα της διοργάνωσης µε σκορ 90-75, έχοντας σε πολύ καλή µέρα τον Σέρβο Μάτιτς που πέτυχε 19 πόντους , ενώ στον τελικό κατάφερε να επιβληθεί του ΑΟ Παγκρατίου, µετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, µε σκορ 82-78(δεκάλεπτα: 21-17, 41-32,62-55, 82-78).Η φιναλίστ, οµάδα του Παγκρατίου, που έφτασε στον τελικό κερδίζοντας τον διοργανωτή Χ. Τρικούπη µε σκορ 86-55 (δεκάλεπτα: 24-12, 41-18, 60-37, 86-55), αν και βρέθηκε πίσω ακόµη και µε 15 πόντους κατέφερε να ισοφαρίσει (76-76, 1’14’’ πριν τη λήξη του αγώνα), όµως οι ατυχείς επιλογές των παικτών στο κρίσιµο αυτό σηµείο δεν έδωσαν το δικαίωµα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Από τους νικητές καλύτερος παίκτης ήταν πάλι ο Ματιτς µε 26 πόντους (4τρ), που άτυπα παίρνει και τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, ενώ από τους Παγκρατιώτες ξεχώρισε ο Βόσνιος Νεµάνια Βράνιες που πέτυχε 22 πόντους µε 3 τρίποντα. Την απονοµή στη νικήτρια οµάδα έκανε ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ και µέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Κων/νος Νικάκης.

Νωρίτερα στον µικρό τελικό ο Έσπερος δε συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον διοργανωτή Χ. Τρικούπη, που κατάφερε να ακολουθήσει στο σκορ µέχρι τα µέσα του β’ δεκαλέπτου. Το τελικό 104-48 (δεκάλεπτα: 14-29, 23-50, 41-76, 48-104) για το συγκρότηµα του Μάκη Γιατρά ήρθε απολύτως φυσιολογικά, δίνοντας στους Πατρινούς την Τρίτη θέση. Για τον Έσπερο ξεχώρισε ο Σκόνδρας µε 16 πόντους (2τρ.)ενώ για τους ηττηµένους ο Δηµήτρης Κατωπόδης µε 19 πόντους (3τρ.).Αξίζει να σηµειώσουµε ότι στον µικρό τελικό οι Πατρινοί ευστόχησαν σε 12 σουτ 3 πόντων, δείχνοντας ότι η δύναµη πυρός τους είναι η περιφέρεια. Σε γενικές γραµµές η Πατρινή οµάδα άφησε άριστες εντυπώσεις και δείχνει ότι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στον µαραθώνιο της Β Εθνικής.

Συµπερασµατικά, ήταν ένα διήµερο πλούσιο τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, µε τον Μεσολογγίτικο σύλλογο να δέχεται τα εύσηµα από όλους τους παρευρισκόµενους για την εξαιρετική διοργάνωση.