Φούντα και Λιβιεράτος για περιβαλλοντικά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κύριο Ευάγγελο Λιβιεράτο, είχαν χθες στην Αθήνα η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκη Φούντα και ο Σταύρος Λειβαδάς, Υπεύθυνος Τομέα Οικολογίας του κόμματος.

Η εκτροπή του Αχελώου αποτέλεσε μεγάλο κομμάτι της συζήτησης, με τους συνομιλητές να συμφωνούν ως προς την ανάγκη στήριξης της συνολικής μελέτης που έχει εκπονηθεί, σε συνδυασμό με τις μελέτες των κοινών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε έργου. Η κα Φούντα, τόνισε την αναγκαιότητα του διαχωρισμού του έργου στο φράγμα Μεσοχώρας, ώστε «να προχωρήσει ανεξάρτητα ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την Θεσσαλία και την χρήση των υδάτινων πόρων για την άρδευση στον Θεσσαλικό κάμπο». Στην Βουλευτή παραδόθηκε από τον κύριο Τριάντη αναλυτικό Διαχειριστικό Σχέδιο Υδατίνων Πόρων Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα συζητηθεί αναλυτικά σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Για τα προβλήματα στην Τριχωνίδα και την Λυσιμαχία και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, παραδόθηκε στην Βουλευτή ειδικό εκπόνημα του Υπουργείου, επισφραγίζοντας την στενή συνεργασία των δύο μερών για ένα θέμα ιδιαιτέρως σημαντικό για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.