“Να κατέβουν όλοι στην απεργία” λένε οι έμποροι του Αγρινίου [video]

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το μεσημέρι και ο πρόεδρός του, Πάνος Μπεσίνης, αναφέρθηκε στις δράσεις που θα πραγματοποίησει ο Σύλλογος για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου αποφάσισε 24ωρο κλείσιμο καταστημάτων και συμβολική κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. αύριο στις 8 το πρωί για μια ώρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου. Ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Μπεσίνης παρουσίασε τα αιτήματα του κλάδου όπως το σταμάτημα των εισφορών για την υγεία,  το αφορολόγητο στα 40.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, τον μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, την κατάρτγηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, την φορολόγηση με 45% των μεγάλων εταιριών με κατάργηση των προνομίων που τους παρέχονται και την μείωση του συντελεστή στο 15% για τις μικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μπεσίνης είπε πως η συγκέντρωση του εμπορικού συλλόγου δεν λειτουργεί διασπαστικά εξηγώντας πως το στοίχημα είναι να κατέβει ο κόσμος στις συγκεντρώσεις. “Αν κερδηθεί αυτό το στοίχημα και 80 συγκεντρώσεις να γίνουν στην ουσία μια θα είναι”. Ακόμη, σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι “και ο δήμος πρέπει να είναι μαζί με τους απεργούς αλλιώς θα κριθεί από τον κόσμο…” Ο κ. Μπεσίνης  αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του συλλόγου που “βοήθησε να συμμετάσχει και ο κλάδος της εστίασης και αναψυχής”. «Δεν μπορεί οι απεργίες να γίνονται αφορμή για τζίρο για κάποιους και δεν μπορεί ακόμη και συνδικαλιστές του χώρου να ανοίγουν τέτοιες μέρες τα μαγαζιά τους νωρίτερα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Τέλος ο Π. Μπεσίνης απέρριψε και τις αιτιάσεις του προέδρου των επαγγελματοβιοτεχνών κ. Ράπτη πως η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. θα ευνοήσει τους απεργοσπάστες. “Ο κ. Ράπτης ή δεν κατάλαβε ή έκανε πως δεν κατάλαβε. Εμείς” πρόσθεσε “θα κάνουμε συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ στις 8, όποιος θέλει να δηλώσει ότι δεν κάνει απεργία θα το κάνει στις 7 το πρωί και όχι στη συμβολική κατάληψη που θα κάνουμε εμείς» είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε αναλυτικά το βίντεο