44 δισ. και 4 όροι

Μπορεί να πανηγυρίζει ο Πρωθυπουργός και η τριτοκοσμική κυβέρνηση για την εκταμίευση των 44 δισ. αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.

Τα 44 δισ. -πέρα από τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, που είναι και τα τελευταία κατά τον Σαμαρά- έχουν και 4 επιπρόσθετους όρους.

Όπως αναφέρει το site iefimerida.gr οι εταίροι μας συνέδεσαν την εκταμίευση με 4 όρους.

α) Ενίσχυση των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 29ης Οκτωβρίου ώστε να επιβάλλονται αυτόματες περικοπές δαπανών (πλην μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας) όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού για λόγους που δεν οφείλονται στην ύφεση.
β) Καθιέρωση αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης στις αποκρατικοποιήσεις. Σε περίπτωση υστέρησης για έξι μήνες θα αυξάνεται αυτόματα ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού μέσω περικοπής δαπανών, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον το 50% της υστέρησης.
γ) Θέσπιση κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης.
δ) Προληπτικό πάγωμα του 10% των πιστώσεων του προϋπολογισμού και αποδέσμευσή τους μόνο το δεύτερο εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά.

Αυτά για αυτούς που λένε τα μεγάλα λόγια του τύπου ” ο Σαμαράς μας έσωσε” “τα κατάφερε και πήρε και 13 δισ. παραπάνω” κλπ κλπ

Γ.Κ.