Κινητοποιείται ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας ενάντια στην υποβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας έλαβε χώρα χθες με αφορμή τα σενάρια υποβάθμισης του στρατιωτικού αεροδρομίου του Ακτίου. Το θέμα συνδέεται άμεσα με την διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του πολιτικού σκέλους αεροδρομίου του Ακτίου, που ως γνωστόν είναι εδώ και καιρό στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Στο δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκε η ανησυχία των ανθρώπων του δήμου για τις εξελίξεις, με το δήμαρχο Ν. Σολδάτο να ενημερώνει το Σώμα πως θα έχει συνάντηση για το θέμα με στελέχη του υπουργείου Αμυνας. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μια ενδεχόμενη υποβάθμιση θα προκαλέσει δυναμικές κινητοποιήσεις από την πλευρά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας που σκέφτεται στην κατεύθυνση αυτή να κινητοποιήσει και τους βουλευτές αλλά και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, καθώς το αεροδρόμιο του Ακτίου τόσο με το πολιτικό (και τις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ) όσο και με το στρατιωτικό σκέλος προσφέρει αρκετά στην οικονομία των δυτικών παραλίων της Αιτωλοακαρνανίας, το νησί τη Λευκάδας, αλλά και όλο τον νομό Πρέβεζας.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως ακόμη δεν έχουν υπάρξει οι οριστικές εισηγήσεις των επιτελών του υπουργείου Αμυνας για τα στρατιωτικά αεροδρόμια. Παρ’ όλα αυτά είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι αυτές οι εισηγήσεις θα συμπλέουν με τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποήσεις και γενικότερα για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, είτε πρόκειται για πολιτικά, είτε για στρατιωτικά αεροδρόμια. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες στις εισηγήσεις αυτές υπάρχει και το σενάριο του κλεισίματος του αεροπορικού αποσπάσματος του Αγρινίου.