Διαμαρτύρονται στον Σαλμά για την κατάσταση στο χώρο της υγείας στην Δ.Ε Αλυζίας

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του τ. δήμου Αλυζίας, έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, για την λειτουργία του Κ.Υ Μύτικα και των Περιφερειακών – Αγροτικών Ιατρείων της περιοχής. Στην επιστολή γίνεται λόγος για υπολειτουργία των αγροτικών ιατρείων με αποτέλεσμα ο φόρτος να πέφτει στο Κέντρο Υγείας Μύτικα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περιοχής.Η επιστολή κοινοποιείται στους διοικητές των νοσοκομείων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Αναλυτικά :
“Κύριε υπουργέ,
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην Δημοτική Ενότητα Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου. Μπορεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη σας να παραδώσατε τον εξοπλισμό για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και ο Δήμος Ξηρομέρου να ενεργοποίησε τις συνδέσεις internet, αυτά όμως όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα. Αυτή την στιγμή τα περιφερειακά Ιατρεία Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας υπολειτουργούν και το Αγροτικό Ιατρείο Βάρνακα είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα αυτού είναι οι κάτοικοι όλων των χωριών της Αλυζίας να προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από το Κέντρο Υγείας Μύτικα. Εκεί υφίστανται μια πρωτοφανή ταλαιπωρία. Άνθρωποι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, με σημαντικά προβλήματα υγείας, άτομα με ειδικές ανάγκες συνωστίζονται κυριολεκτικά από τις 5 και 6 τα χαράματα για να μπορέσουν να πάρουν τα «μαγικά χαρτάκια» με τα νούμερα που μοιράζει το Κέντρο Υγείας Μυτικα. Τα όποια έχουν περιορισμένο αριθμό (20) και με περιορισμένη χρονική διάρκεια (μέχρι τις 1-2 το μεσημέρι) και παρά πολλοί συνδημότες μας δεν προλαβαίνουν την ίδια μέρα να γράψουν τα φάρμακα τους, και όταν προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι σαν διαμαρτυρία εισπράττουν ειρωνείες και φωνές. Έτσι επιστρέφουν στα χωριά τους (Κανδήλα, Βάρνακα, Παναγούλα και Αρχοντοχώρι) χωρίς να έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, και είναι αναγκασμένοι την επόμενη μέρα από νωρίς το πρωί να ξαναεπισκεφτούν το Κέντρο Υγείας Μύτικα μήπως αυτή την φορά σταθούν πιο τυχεροί…… Τριτοκοσμικές καταστάσεις που αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για όλους μας. Πάρτε λοιπόν άμεσα μέτρα έτσι ώστε τα περιφερειακά ιατρεία Κανδήλας και Αρχοντοχωρίου να λειτουργούν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και το Αγροτικό Ιατρείο Βάρνακα. Επίσης το Κέντρο Υγείας Μύτικα να λειτουργεί όπως προβλέπει ο νόμος, να εκτελεί εφημερίες κανονικά και να γράφει εξετάσεις για άλλα διαγνωστικά κέντρα καθώς έχουμε πολλά παράπονα από πολίτες ότι οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας αρνούνται να κάνουν κάτι τέτοιο.

Κύριε υπουργέ, μπορεί για κάποιους η υγεία να αποτελεί απλώς <<νούμερα>> για μας όμως είναι ένα Θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα. Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο να παρέχουμε αυτό το Δικαίωμα στους συνδημότες μας.”

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:
ΜΥΤΙΚΑ : ΤΖΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ : ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ : ΛΙΟΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ : ΛΙΑΓΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΑΡΝΑΚΑ : ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ