Ακόμη και προσφυγή στο ΣτΕ σκέπτονται στο Θέρμο για την ακύρωση της κατάργησης του Eιρηνοδικείου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις σκέφτονται -ακόμη και με προσφυγή στο ΣτΕ- να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα ο δήμος Θέρμου και οι φορείς της περιοχής καθώς οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών που είχαν την έδρα τους στο Θέρμο συνιστούν υποβάθμιση της περιοχής αλλά και ταλαιπωρία των κατοίκων που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Αγρίνιο για να διεκπαιρεώνουν τις υποθέσεις.

Τελευταίο πλήγμα για το Θέρμο είναι η κατάργηση του Eιρηνοδικείου που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ήδη υπάρξει -όπως η ΔΟΥ, το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η μεταφορά της έδρας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου στο Μεσολόγγι, το κλείσιμο των Δημοτικών σφαγείων- και που φαίνεται ότι ξεχείλησε το πατήρι για τους κατοίκους της περιοχής. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, όπου έγινε λόγος για συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής και του δήμου Θέρμου. Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι με τον «Καλλικράτη» ο Δήμος Θέρμου που χαρακτηρίστηκε ορεινός θα ενισχυόταν με υπηρεσίες και υποδομές. Πράγμα όμως δεν έχει συμβεί. Η τελευταία περίπτωση της κατάργησης του Ειρηνοδικείο Θέρμου είναι ενδεικτική -και δυστυχώς και όχι η μόνη- όπου η κεντρική διοίκηση προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις χωρίς δημοσιονομικό όφελος, καθώς το Ειρηνοδικείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο, ενώ ο Δήμος πληρώνει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του Σπύρου Κωνσταντάρα με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας να επιδιώξει την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του Ειρηνοδικείου. Ακόμη ο Δήμαρχος Θ. Πορφύρης δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε η ηγεσία του υπουργείου να μεταπειστεί και να ακυρώσει την απόφαση κατάργησης. Τέλος δεν αποκλείεται να υπάρξουν και δυναμικές κινητοποιήσεις με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.