Κατάληψη από τους εργαζομένους στο δημαρχείο Αγρινίου

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το δημαρχείο Αγρινίου και όλα κτίρια που στεγάζουν δημοτικές υπηρεσίες (οικονομική υπηρεσία, πολεοδομία, ΚΕΠ, τεχνική υπηρεσία κ.α). Ενώ για αύριο Παρασκευή έχουν προγραμματίσει 4ωρη στάση εργασίας από 11 έως 15:00.Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που αφορά 23 υπαλλήλους του δήμου Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε σταδιακή αποδόμηση του κοινωνικού Κράτους. Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιώντας ωμούς εκβιασμούς και με νόμους πολυεργαλεία (π.χ. Καλλικράτης, Μεσοπρόθεσμα κλπ) διαλύουν οικογένειες και ανθρώπους. Οι άνθρωποι πλέον είναι αριθμοί. ‘Έτσι και το πρόσφατο μνημόνιο 3 που ψηφίστηκε στη βουλή, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους -ου Δημοσίου ως έναν αριθμό που πρέπει να μειωθεί.Από το 2009 στα πλαίσια του κοινωνικού κανιβαλισμού, η στόχευση των εργαζομένων του Δημοσίου ήταν έντονη Και τώρα η επίθεση φτάνει στο τελικό στάδιο, τις απολύσεις. Ας μη γελιόμαστε η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα δεν είναι Τίποτε άλλο από τον δρόμο που οδηγεί στην απόλυση και κατ’επέκταση στην εξαθλίωση των ανθρώπων.

Στόχος ήταν και είναι ο όποιος κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων να διαλυθεί και οι Υπηρεσίες του να περάσουν σε χέρια «υγιών επιχειρηματιών» με αποτέλεσμα το επιπλέον χαράτσωμα των Δημοτών για όποια υπηρεσία του προσφέρουν και με μόνο κριτήριο το κέρδος. Αν στόχος των κυβερνήσεων ήταν να μειωθούν τα έξοδα του Κράτους με περικοπή θέσεων εργασίας τότε οι περικοπές της τάξης του 50% στους μισθούς μας αντιστοιχεί με ανάλογη μείωση ποσοστού εργαζομένων.Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θέλουν να σώσουν το Κράτος και ειδικότερα τους Έλληνες, θέλουν να το διαλύσουν για να το πουλήσουν εύκολα και σε εξευτελιστική τιμή.
Θέλουν να καταστρέψουν τις εργασιακές σχέσεις και να δημιουργήσουν φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω Μ.Κ.Ο.) για τους κερδοσκόπους και αρπακτικά.

Εμείς διεκδικούμε και παλεύουμε για το δικαίωμα στη δουλειά, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα μέτρα των μνημονίων. Να ακυρωθούν οι παράνομοι. νόμοι .στην πράξη. Να μην καταργηθεί ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των Δήμων. Μην ακούτε τους επίσημους τηλεοπτικούς προπαγανδιστές της συγκυβέρνησης. Τα μνημόνια αφορούν τη ζωή όλων μας και όχι μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων.Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να διαλυθεί ούτε η ζωή μας, ούτε ο δημόσιος κα κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων, να μην νομιμοποιήσουμε με την στάση kαι αυτόν τον ανθρωποκτόνο νόμο. Θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικά δομημένη στην υπηρεσία του δημότη.