Δεν λέει ο Κουβέλης το πως θα γίνει το «περισσότεροι φόροι από όλους, λιγότεροι στον καθένα»

Υπέρ της κατάρτισης ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος τάχθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γράφει από την αρχή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρηματιών.

Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι το νέο νομοσχέδιο «πρέπει να είναι απλό και δίκαιο» και να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «το νέο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

Σημείωσε, επίσης, ότι στόχος θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.Στην εισήγησή του ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε, επίσης, στο πολιτικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, τα οποία αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή της ΔΗΜΑΡ.

πηγή : tovima.gr