Προβληματισμός από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τους προβληματισμούς του για το μέλλον του ιδρύματος. Με επικρτική διάθεση ο σύλλογος εκτιμά πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε «εν μία νυκτί» προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους και ικανοποίηση τοπικών κομματικών “παραγόντων”. Επίσης σημειώνει πως «εν μία νυκτί αυτονομήθηκε χωρίς καμιά προεργασία, και για τους ίδιους παραπάνω λόγους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας θα ήθελε να εκφράσει τον προβληματισμό του και να θέσει κάποια ερωτήματα στους αρμοδίους, που αφορούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

• Υποδοχή σχεδίου «Αθηνά»:
Με κλάματα και οδυρμούς; Ακροατήριο, ποιος; Βουλευτές, παράγοντες, παραγοντίσκοι, Διοικούσες Επιτροπές; Δηλαδή; Αυτοί πού ψήφισαν το Νόμο-Πλαίσιο, τον εφαρμόζουν πιστά, Νόμο που προβλέπει τις ενσωματώσεις, τις καταργήσεις και την λειτουργία των Πανεπιστημίων με κριτήρια της αγοράς.
• «Της νύχτας τα καμώματα …». Ας αναφερθούμε σε γεγονότα:
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε «εν μία νυκτί» προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους και ικανοποίηση τοπικών κομματικών “παραγόντων”. «Eν μία νυκτί» αυτονομήθηκε χωρίς καμιά προεργασία, και για τους ίδιους παραπάνω λόγους. Κύριοι της Διοικούσας: τι κάνατε εσείς και οι πρώην και νύν Υπουργοί «σας» να το στηρίξετε, να το δυναμώσετε, να το λειτουργήσετε με σύγχρονα κριτήρια; Συνεχίσατε την πρακτική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τους οποίους (δικαίως) κατηγορούσατε.
• «Προβληματάκια….»: Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων, στέγαση και γενικότερες παροχές στους φοιτητές. Οργάνωση των Υπηρεσιών, εφαρμογή του οργανογράμματος, τοποθετήσεις προσωπικού, και επιμόρφωσή του για την στήριξη αυτού του απαιτητικού θεσμού.
Επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, και στο τέλος όλες οι ευθύνες στους εργαζόμενους;
• «Και τώρα τι;» Εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου με επιχείρημα την «καλή αξιολόγηση»; Δηλαδή, ακόμα πιο βαθιά στο Νόμο-Πλαίσιο !!

Εύλογα τα ερωτήματα του Έλληνα πολίτη:
Τα Πανεπιστήμια εξυπηρετούν λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες;
Το παιδί του αγρότη, του εργάτη, του άνεργου, θα έχει αύριο «δικαίωμα» πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση, θα υπάρχει δημόσια και δωρεάν παιδεία; (έρχεται πληρωμή διδάκτρων, συγγραμμάτων κλπ)
Εμείς σας λέμε ΟΧΙ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Θα επανέλθουμε…

Για το Διοικητικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Καψάλης Ευάγγελος Σ. Σιάμος