Στάζει νερά και… αδιαφορία του ΔΑΚ Αγρινίου

τα νερά και στις εξέδρες του κλειστού

Για άλλη μια φορά επανέρχονται τα γνωστά προβλήματα στις υποδομές του ΔΑΚ Αγρινίου και έρχονται να προστεθούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα της φύλαξης – ασφάλειάς του… Προχθες λόγω… βροχής διεκόπη για 20′ λεπτά ο αγώνας χάντμπολ γυναικών μεταξύ Παναιτωλικού και Παράδεισου Αμαρουσίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Αγρινίου. Συγκεκριμένα υπήρξε διακοπή για περίπου 20 λεπτά λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου επειδή… έσταζε νερό από την οροφή του γυμναστηρίου μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων. Ακόμη νερά έπεσαν από την οροφή και στις εξέδρες του κλειστού. Επιπλέον το παρκέ πίσω από τους πάγκους των ομάδων έχει… “φουσκώσει”, οι σανίδες ξεκόλλησαν και έτσι έχουν “ανοίξει” τρύπες, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί αλλά οι τρύπες έχουν καλυφθεί πρόχειρα με κάποιο είδους “μοκέτας”… Επίσης ένα πρόβλημα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Αγρινίου είναι ότι στην τσιμεντένια εξέδρα του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου ένα μικρό -ευτυχώς- τμήμα έχει… ανοίξει με τα προστευτικά κάγκελα να αιωρούνται και να ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος κάποιος να πέσει από την εξέδρα.

η εξέδρα του βοηθητικού που... ανοίξε

Κι όμως πέρσι είχε γίνει  συνολική συντήρηση του ΔΑΚ με παρεμβάση τόσο στο κολυμβητήριο, όσο και στο κλειστό γυμνάστήριο. Μάλιστα αυτή η συντήρηση είχε κοστίσει περίπου 100.000 ευρώ. Ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να εξαλειφθούν τα προβλήματα. Μόνο που τα προβλήματα ιδίως του κλειστού γυμναστηρίου είναι γνωστά στην δημοτική αρχή, αφού επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο… σε κάθε βροχή η οροφή στάζει… Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες -ούτε αυτές για την δύσκολη οικονομική συγκυρία- για τη δημοτική αρχή Αγρινίου που ξέρει τα προβλήματα και απλά αδιαφορεί!

To άλλο μεγάλο πρόβλημα του ΔΑΚ είναι η φύλαξη! Όσοι αθλούνται στο ΔΑΚ κινδυνεύουν είτε να χάσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, είτε να τους σπάσουν το αυτοκίνητο, είτε ακόμη και να προπηλακιστούν…!!! Αιτία η παρουσία και κυρίως η συμπεριφορά μερίδας των Ρομά που διαμένουν στον οικισμό των Ρομά πέριξ του σταδίου. Η παραβατική συμπεριφορά μερίδας των Ρομά της περιοχής έχει κάνει το ΔΑΚ Αγρινίου να τείνει να γκετοποιηθεί… Το παράδοξο είναι ότι όσο η παραβατικότητα αυξάνει το προσωπικό φύλαξης του σταδίου λιγοστεύει!!! Φαίνεται πως και εδώ η δημοτική αρχή Αγρινίου έχουν μια άποψη παρόμοια με αυτή της φύλαξης του πάρκου, ότι δηλαδή θα πρέπει να το “φυλάξει” η κοινωνία… Το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό όπου, ο υπάλληλος του σταδίου καλούσε τους πολίτες να πάρουν τα αυτοκίνητά τους -και εμμέσως πλήν σαφώς να φύγουν- από το ΔΑΚ Αγρινίου είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης και δεν περιποιεί τιμή για τη δημοτική αρχή Αγρινίου. Βεβαίως εδώ υπάρχουν ευθύνες και στην τοπική αστυνομία, όμως ο δήμος είναι αυτός που πρέπει να καλέσει την αστυνομία να κάνει πιο ισχυρή την παρουσία της και να προστατέψει τους πολίτες και την περιουσία τους που είναι το ΔΑΚ Αγρινίου.

Σχόλιο: Την ώρα που καταγράφεται αυτή η αδιαφορία ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός σημειολογικά τουλάχιστον ασχολείται με την ΠΕΔ, το συνέδριο της ΚΕΔΕ και το κανάκεμα των 23 υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου που κινδυνεύουν από το μέτρο της διαθεσιμότητας… Αλήθεια, δήμαρχε, πόσο μεγάλο πολιτικό κοστός έχουν αυτοί οι υπάλληλοι -ψήφοι; Αλήθεια, εδώ δεν ισχύουν αυτά περί δημοκρατίας και πλειοψηφίας; Μήπως δεν είναι πλειοψηφία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ; Δήμαρχε, μήπως πήγες στο ΣΥΡΙΖΑ, ή μήπως αντί να ασχολείσαι με τα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης, ασχολείσαι με τους δημοτικούς σου συμβούλους που ένας –  ένας την κάνουν προς το ΣΥΡΙΖΑ;  Η αρμόδια αντιδήμαρχος για το ΔΑΚ Αγρινίου κα Κατσαρή, μήπως μπορεί να  λιγάκι με τις αρμοδιότητές της και όχι με τα προδομένα όνειρά της;

Δ.Π

οι φωτό από το κλειστό γήπεδο είναι από το http://www.facebook.com/20.000.thaumastes