Εορτασμός Αγίου Νικολάου στα Καλύβια

Από το kalyvia.gr

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στα Καλύβια Αγρινίου ο πολιούχος του χωριού, Άγιος Νικόλαος, ο κατ΄ εξοχήν προστάτης των ναυτικών μας ,του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος!

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, παρουσία των επισήμων αρχών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και πλήθους πιστών, ξεκίνησε η μεταφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου από τον παλαιό Ιερό Ναό (κοιμητήριο) όπου κατόπιν τοποθετήθηκε σε ανθοστόλιστη προθήκη στον νέο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής εψάλλει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου παρευρέθηκαν πολλοί ξένοι επισκέπτες και κάτοικοι του χωριού, για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την ευλογία του Αγίου Νικολάου!
Μέσα στον δύσκολο και διαρκή αγώνα του θαλασσινού με τα στοιχεία της φύσεως , ο Έλληνας ναυτικός ένιωσε την ανάγκη για προστασία από κάποια ανώτερη δύναμη,η οποία μέσω της βαθιάς του πίστης εκφράστηκε στην θεία μορφή του Αγίου Νικολάου. Γι αυτό κι η εικόνα του Αγίου Νικολάου συντροφεύει τις γέφυρες όλων των εμπορικών πλοίων σε ώρες γαλήνης και φουρτούνας.