Κατάληψη και πορεία από τους μαθητές στο Αγρίνιο – Επεισόδια και προσαγωγές [upd]

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα τρία Γυμνάσια και όλα τα Λύκεια του Αγρινίου προς τιμήν της μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με αφετηρία την πλατεία Δημάδη εκατοντάδες μαθητές συμμετέχουν στην πορεία που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο. Kατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας ακούγονται συνθήματα κατά της αστυνομίας. Η πορεία αφού πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο δημαρχείο Αγρινίου. Ωστόσο όταν η πορεία έφτασε στο δημαρχείο ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ αρχικά πετώντας πέτρες και στη συνέχεια μολότοφ. Στο πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη και στην πλατεία Συντριβανίου έσπευσαν προς ενίσχυση και άλλες αστυνομικές δυνάμεις οπότε και οι κουκουλοφόροι αποχώρήσαν, όπως επίσης και εκατοντάδες περαστικοί πολίτες καθώς μετά τη χρήση χημικών που έκανε η αστυνομία η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην πλατεία Δημάδη, όπου οι ομάδες των νεαρών κουκουλοφόρων ανασυντάχθηκαν και ξεκίησαν και πάλι τον πετροπόλεμο με την Αστυνομία να απαντά με χημικά. Ηδη έχουν γίνει 6 προσαγωγές νεαρών, ενώ η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, καθώς οι νεαροί έχουν διαλυθεί. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως για άλλη μια φορά η τοπική αστυνομία έδειξε να αιφνιδιάζεται και να δείχνει παθητική απέναντι στους “διαδηλωτές”… Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ουκ ολίγοι πολίτες διαμαρτύρονται για την χρήση χημικών στο κέντρο πόλης…

Πορεία χωρίς επεισόδια στο Μεσολόγγι
Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία και στο Μεσολόγγι, όπου οι μαθητές σχολείων πραγματοποίησαν πορεία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και φθάνοντας έξω από το κτίριο της αστυνομίας έκλεισαν για λίγο συμβολικά το δρόμο. Ωστόσο στο Μεσολόγγι δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως επεισόδιο.