Ζητείται αυτό που δεν αγοράζεται στις μεταγραφές…

Ο Νίκος Καραγεωργίου έχει παραδεχθεί πως πολλά από τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναιτωλικού -όπως τη δυστοκία της επιθετικής γραμμής- περιμένει να τα λύσει μέσα από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου…

Και μπορεί ο Παναιτωλικός να βρίκσεται τοι τελευταίο διάστημα σε μεταγραφικό οργασμό, σημειωτέον πως ο Σίλβα Τζούνιορ βρίσκεται ήδη στο Αγρίνιο για να ενσωματωθεί στην ομάδα, όμως ο Παναιτωλικός καλείται πριν τις μεταγραφές να βρει κάτι εκ των έσω… Η χθεσινή ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή έδειξε πως ο Παναιτωλικός χρειάζεται πάθος και τσαμπουκά μέσα στο αγωνιστικό χώρο, κάτι που χθες φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο! Το “πάθος” που μεταφράζεται σε καλώς νοούμενο ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, σε αυτό που λένε “να πάρεις τον αέρα του αντιπάλου”, μεταφράζεται ακόμη σε δύναμη, σε περισσότερα τρεξίματα σε θέληση για τη νίκη.

Το ζήτημα όμως είναι ότι το πάθος έχει λείψει και σε άλλα παιχνίδια από τον Παναιτωλικό. Το να βγει το πάθος στον αγωνιστικό χώρο είναι κάτι που εξαρτάται απο δυο πράγματα. Το ένα η ικανότητα, να μπορείς δηλαδή… Και αυτό οι περισσότεροι πάιχτες του Παναιτωλικού το έχουν. Και το δεύτερο είναι ο εφυσηχασμός και η έλλειψη πειθαρχία που μπορεί να υπάρχει σε μια ομάδα. Αυτό έχει διάφορες αιτίες, όπως το να έχουν στρογγυλοκαθίσει στα ακριβά τους συμβόλαια κάποιοι παίχτες, είτε στο να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση παιχτών και προπονητή. Στην περίπτωση του Παναιτωλικού πάντως μόνο οι διοικούντες ζώντας την ομάδα από μέσα μπορούν να ξέρουν τι συμβαίνει. Και φυσικά καλούνται να λύσουν το πρόβλημα.

Πάντως ένα παράδειγμα “πάθους”, θέλησης και ομόνοιας σε μια ομάδα, οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού είχαν την ευκαιρία να δούν την προηγούμενη αγωνστική στο Αγρίνιο στο ματς με τον Εθνικό Γαζώρου, από όπου και η φωτογραφία. Δεν πρόκειται για τη στιγμή κάποιου γκολ του Γαζώρου, αλλά για το “όρκο που έδωσαν” οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Σερρών λίγα δευτερόλεπτα πριν την έναρξη του αγώνα… Βέβαια ο Γάζωρος μπορεί σε εκείνο ματς να ήταν πάρα πολύ τυχερός αφού γλύτωσε στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον από άλλα δυο γκολ, όμως το πάθος τους το δείξανε… και όντας τυχεροί πήραν και το αποτέλεσμα.

ΥΓ : Εκείνη τη στιγμή οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού αποδοκίμαζαν τους παίχτες του Γαζώρου που “έδιναν όρκο”… Τι αποδοκιμάζετε ρε;;; Δείτε πρώτα τους δικού σας να “δίνουν το δικό τους όρκο”, να παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, να παίζουν με τσαμπουκά και αποδοκιμάζετε τους άλλους…