Τσακώνονται Δραγασάκης-Λαφαζάνης για την καταγγελία του Μνημονίου

Εμμένει στη θέση του περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε αντίθεση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που διαβεβαιώνει ότι θα προβεί σε αυτή την ενέργεια μόνο αν προκληθεί από τους δανειστές.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με μπαράζ συνεντεύξεων το σαββατοκύριακο επέμεινε ότι κεντρική επιλογή πρέπει να είναι η ακύρωση του Μνημονίου. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη δεν μπορεί να υπάρχει «καλό Μνημόνιο» ακόμη και αν γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι προσωπικές του απόψεις όσα υποστηρίζει για το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή και επιμένει να υποστηρίζει ένα αντι-μνημονιακό πρόγραμμα, έξω από την κηδεμονία της Τρόικα, ως μόνη θετική διέξοδο για τη χώρα.

Αντίθετα, ο βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος απηχεί απόψεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία της σύμβασης παρά μόνον αν προκληθεί.

Οπως όλα δείχνουν η πορεία μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συνέδριο δεν θα είναι ομαλή κυρίως μετά την προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «κόμματα μέσα στο κόμμα».

Πηγή: iefimerida.gr