Ξεμένει από χειριστές μηχανημάτων η περιφέρεια

Δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα με την έλευση της κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, παρόλο που ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του στα ορεινά.

Όπως υπογράμμισε ο ειδικός σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη, και αρμόδιος για το μηχανολογικό εξοπλισμό της Π.Ε., Δημ. Γιαννοκώστας μιλώντας στο ΑΙΧΜH Radio, τα μηχανήματα ήταν επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ανάγκη προέκυπτε. Το μεγάλο πρόβλημα σίγουρα θα προκύψει κατά τη διάρκεια του χειμώνα αφού υπάρχουν μεν μηχανήματα, δεν υπάρχουν όμως χειριστές. Αυτή τη στιγμή η Π.Ε. Αιτωλ/νίας, έχει 5 μόνιμους χειριστές για 10 μηχανήματα, ενώ σε λίγο καιρό που θα συνταξιοδοτηθούν οι 2, θα έχει τρεις για τον ίδιο αριθμό μηχανημάτων.

Έτσι λοιπόν εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίνει την πρόσληψη εποχικών χειριστών, όπως έχει ζητήσει η Π.Ε., ενώ έχει ληφθεί και ανάλογη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γιαννοκώστας, με δεδομένο ότι δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις, τουλάχιστον ας γίνουν εποχικές ή μετατάξεις για να υπάρχει κάλυψη των προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία.

πηγή : aixmi-news.gr