Έκκληση να διατηρηθεί το ΤΕΙ Ναυπάκτου από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας

Εκκληση να διατηρηθεί το παράτμημα του ΤΕΙ Μεσολογγίου στη Ναύπακτο απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας. Ως επιχείρημα για την διατήρηση του παρατμήματος αναφέρεται η αυξανόμενη προτίμησή του από τους σπουδαστές και παρατίθονται τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση των εγγραφέντων σπουδαστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 20 Ιουνίου 2002, η οποία υλοποιήθηκε με τον ν. 3265/2004, ιδρύθηκε Παράρτημα του ΤΕΙ Μεσολογγίου στη Ναύπακτο, το οποίο αποτελείται από ένα Τμήμα με γνωστικό και επιστημονικό αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες.

Η ίδρυση του Παραρτήματος δεν είναι αποτέλεσμα ρουσφετολογικών ενεργειών, αλλά προϊόν συστηματικής μελέτης που βοήθησε να εκτιμήσουν η Πολιτεία και το ΤΕΙ Μεσολογγίου ότι η Ναύπακτος ως πόλη αναπτυσσόμενη ταχέως και με ιστορία άνω των 4.000 ετών θα μπορούσε να γίνει και έδρα Τμημάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Το Τμήμα λειτουργεί ικανοποιητικά, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αγαπήθηκε από τους σπουδαστές και αξιολογήθηκε επαρκώς από εξωτερικούς αξιολογητές του Υπουργείου. Η προτίμηση των σπουδαστών στο Τμήμα της Ναυπάκτου, φαίνεται και από το γεγονός ότι ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα σπουδαστικής προσέλευσης, όπως αποδεικνύεται και από τον αριθμό εγγραφέντων σπουδαστών της τελευταίας 4ετίας (2009-10 εγγραφέντες 141 , 2010-11 εγγραφέντες 307 , 2011-12 εγγραφέντες 194 , 2012-13 εγγραφέντες 204 ) .

Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα, όπως το στεγαστικό λόγω των δυσχερειών στην χρησιμοποίηση δημοσίων εκτάσεων. Επίσης η επιδότηση του ενοικίου από τον Δήμο δυσχεραίνεται από τον Δημοτικό Κώδικα που δεν επιτρέπει την χρηματοδότηση σε ιδρύματα και σωματεία με έδρα εκτός του Δήμου. Όλα αυτά όμως με την συνεργασία του Υπουργείου και του Δήμου Ναυπακτίας μπορεί να λυθούν.

Εμείς που ήμασταν πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την ίδρυση του Παραρτήματος, αναγνωρίζοντας και την επί οκταετία προσφορά του στην περιοχή κάνουμε έκκληση να διατηρηθεί το Τμήμα και να προαχθεί μετά το πέρας της κατασκευής των εγκαταστάσεων σε Σχολή.

Για την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας Για την Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών
Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Τσώτας Απόστολος Ζορμπάς, δ.φ.
τ. Διευθυντής Δημ. Σχολείου τ. Διευθυντής Λυκείου