Ιόνια Οδός: Κατασκευάζεται στο σύνολο της, ερωτηματικό η Παλιοβούνα

Ιόνια Οδός: Κατασκευάζεται στο σύνολο της, χωρίς πανηγυρισμούς στην Ήπειρο

Χωρίς πανηγυρισμούς δέχτηκαν την είδηση για συνολική κατασκευή της Ιόνιας Οδού στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Ενώ η Ιόνια Οδός είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τις επίπονες διαπραγματεύσεις, εχθές δεν είχαμε ούτε μία θετική δήλωση για το έργο που παίρνει και πάλι μπρος.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης πως το σύνολο του ηλεκτρονικού και μη τύπου ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα του ψαλιδίσματος του Ε65 και της Ολυμπίας Οδού ενώ έμεινε δεύτερη είδηση η πολύ μεγάλη επιτυχία της κατασκευής της Ιόνιας Οδού που να θυμίσουμε πως δεν είναι τμήμα του ΠΑΘΕ.

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που γεννήθηκαν μετά την ανακοίνωση για την Ιόνια Οδό είναι το θέμα της Κλόκοβας ή Παλιοβούνας, του ορεινού όγκου που βρίσκεται ακριβώς μετά το Αντίρριο. Σε αυτό το τμήμα η αρχική σύμβαση προέβλεπε την διαπλάτυνση του σημερινού δρόμου. Από την πρώτη στιγμή όμως φάνηκε πως η ενδεδειγμένη λύση είναι η κατασκευή σήραγγας. Αυτό δεν ξεκαθαρίστηκε προχτές και θα είναι αντικείμενο κουβέντας μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες και την κύρωση των νέων συμβάσεων από την Βουλή των Ελλήνων.

Το θετικό είναι πως ο πολύ άσχημος δρόμος που υπάρχει σήμερα οριστικά θα μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο, με πιθανότερο χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι που θα έχουν τελειώσει όλα τα διαδικαστικά και τα εργοτάξια θα ζωντανέψουν και πάλι.

πηγή : ypodomes.com