Μπαράζ ζωοκλοπών στο Ξηρόμερο

Πρωτοφανές περιστατικό ζωοκλοπής σημειώθηκε στο Αγράμπελο Ξηρομέρου, όταν άγνωστοι παραβίασαν την περίφραξη στάβλου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν στη περιοχή. Δεν αρκέστηκαν στο να κλέψουν 10 κότες και 5 γαλοπούλες αλλά τις έσφαξαν πριν τις κλέψουν. Σήμερα το πρωί όταν πήγε στο μαντρί (βρίσκεται στην άκρη του δρόμου Αγράμπελο-Πηγάδια) ο άτυχος κτηνοτρόφος είδε ένα μακάβριο θέαμα αφού υπήρχαν παντού πούπουλα, αίματα και χυμένα δεξιά και αριστερά τα εντόσθια.

Επίσης οι δράστες πριν εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι, διέρρηξαν και την αποθήκη του αγροκτήματος από την οποία έκλεψαν μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κτηνοτρόφος κατήγγειλε την κλοπή στο αστυνομικό τμήμα Αστακού που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

Ακόμη πέντε νεαρά άτομα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Κατούνα, αφού είχαν κλέψει δυο γουρούνια από την περιοχή του Αγίου Νικολάου της Κατούνας. Οι ζωοκλέφτες τα μετέφεραν μάλιστα σε στάνη ενός εξ΄αυτών, ωστόσο έγινε αντιληπτή από κάτοικο της περιοχής και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κατούνας συνέλαβαν τους νεαρούς δράστες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας από 56 έως 31 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκλοπής και ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.Στην κατοχή των συλληφθέντων οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα καθώς και τα δυο σκοτωμένα ζώα τα οποία απέδωσαν στον 33χρονο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

μη πληροφορίες από xiromeronews.blogspot.gr