Με ακραίους χαρακτηρισμούς και… Μπαλζάκ η κριτική στο Ξηρόμερο

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις ο πρ. δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος επανήλθε με νεότερη ανακοίνωσή του στην ανατιπαράθεσή του με τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου. : Βολές αλλά και παρουσίαση των μεγάλων έργων επί θητείας του. Ο κ. Στάϊκος δίνει απαντήσεις στην κριτική που ασκείται σε βάρος του παρουσιάζοντας φωτογραφίες με τα έργα που έχει εκτελέσει επί θητείας του, ωστόσο προχωρά ένα βήμα παραπέρα και απαντά με βαρείς χαρακτηρισμούς -φτάνοντας να μιλά ακόμη και για “νοητική στέρηση”!- στους υπευθύνους του δήμου Ξηρομέρου.

Λέει λοιπόν χαρκατηριστικά : “Υπάρχουν κάτι ανόητα ανθρωπάκια, τα οποία έχουν την εντύπωση ότι αρθρώνουν πολιτικό λόγο, βρίζοντας (αποκαλώντας με ανεγκέφαλο, επικίνδυνο και τελείως ανεύθυνο), λασπολογώντας και απειλώντας να με κλείσουν μέσα, των οποίων τα Ελληνικά μοιάζουν περισσότερο με Αλβανικά, προδίδοντας όχι απλά γλωσσική ένδεια, αλλά και νοητική στέρηση”.

Ωστόσο εκτός από βαρείς χαρακτηρισμούς η κριτική στο Ξηρόμερο έχει και λογοτεχνικές πινελιές. Ο πρ. δήμαρχος Αστακού σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του θυμίζει μια φράση του Γάλλου λογοτέχνη, θεμελιωτή του ρεαλισμού Ονόρε Ντε Μπαλζάκ. Γράφει λοιπόν : “Μόνο οίκτο μου προκαλείται. Σας θυμίζω λίγεςαράδες από τον ΟΝΟΡΕ ΝΤΕ ΜΠΑΛΖΑΚ: Υπάρχουν κάτι δυστυχισμένα πλάσματα, που σέρνουν ένα σωρό από σάρκες μέσα στον βούρκο και μου προκαλούν ενστικτώδικα τον δίχως όρια οίκτο μου!”