Οι Χρυσαυγίτες και οι κοπέλες…

Διαβάζω στο aixmi-news.gr το εξής : “Ομάδα φίλων της Χρυσής Αυγής έκανε βόλτα σήμερα στο κέντρο του Μεσολογγίου και μοίρασε εφημερίδες του κόμματος. Παρατεταγμένοι, όπως το συνηθίζουν και υπό τα… προστάγματα του υπευθύνου της Τ.Ο. Αιτωλ/νίας Λ. Σταθόπουλου ξεκίνησαν από τον Κήπο των Ηρώων και έφτασαν στο κέντρο κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Μαζί τους ήταν και κοπέλες οι οποίες έδιναν σε κατοίκους την κομματική εφημερίδα.”

Τι να σχολιάσω; Το “Παρατεταγμένοι”; Το “υπό τα… προστάγματα του υπευθύνου της Τ.Ο. Αιτωλ/νίας Λ. Σταθόπουλου” τα ‘χουμε δει, τα ξέρουμε αυτά… Θα μείνω μόνο στο γεγονός ότι οι κοπέλες μοίραζαν την εφημερίδα και δεν συμμετείχαν στην “παράταξη”, παρ΄ όλο που η Ζαρούλια ζήτησε στη βουλή να κατατάσσονται και οι γυναίκες στο στρατό. Είναι γνώστο, αλλά να το θυμίζουμε για να το ξέρουν οι γυναίκες, μιας τελευταία έχουμε και χρυσαυγίτισσες πολλές, πως η ΧΑ θεωρεί τη γυναίκα κατώτερη από τον άνδρα… Δυο μόνο αποσπάσμα -για του λόγου το αληθές- από τις ιδεολογικές τοποθετήσεις της γυναικείας οργάνωσης της Χ.Α :

-«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων».
-«Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του ύψιστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν’ αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος, το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον»3.