Απεργία και αποχή από κάθε συναλλαγή για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη Αργία

Επιμένουν στην απόφασή τους να μην ανοίξουν τα καταστήματα τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου όσο και τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προκήρυξε για τη Κυριακή 30/12/2012, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζόμενων στα καταστήματα, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου καλεί τους αγρινιώτες να απέχουν από κάθε συναλλαγή…

Ο εμπορικός κόσμος θεωρεί ότι μετά το πρώτο βήμα που ήταν η λειτουργία των καταστημάτων για δύο Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο (αντί της μιας που ήταν θεσμοθετημένη εδώ και χρόνια), η κυβέρνηση μέσα από νομοσχέδιο που ετοιμάζει επιχειρεί να καθιερώσει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους.

Αναλυτικά το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:
Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα μαγαζιά την συγκεκριμένη Κυριακή δεν λήφθηκε ούτε για να τονώσει την αγορά, ούτε για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές.Αποτελεί απλά το πρώτο βήμα για να καταργηθεί η Κυριακάτικη Αργία.Αρχίζει από εμάς και θα το επεκτείνει σε όλους τους εργαζόμενους. Αν το καταφέρει σε εμάς, θα έρθει και η δική σας σειρά.

Η έλλειψη δουλειάς, η μείωση του μισθού, το κόψιμο της σύνταξης, τα χαράτσια, η κατάργηση των επιδομάτων και του αφορολόγητου φταίει που εσύ δεν έχεις λεφτά και εμείς κλείνουμε τα μαγαζιά μας.Στο σπίτι είμαστε χωρίς καλοριφέρ γιατί δεν έχουμε χρήματα και όχι γιατί δεν λειτουργούν την Κυριακή οι βενζινάδες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε καλεί την Κυριακή 30-12-2012 να απέχεις από κάθε συναλλαγή.
Μην τους διευκολύνεις να κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει.