Εορταστική ατμόσφαιρα για τους φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου

Όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα με κινηματογραφικές αναφορές σε σκηνές από ταινίες που γυρίστηκαν στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, το Ευηνοχώρι, στο Νεοχώρι, αλλά και στο θαυμάσιο ντεκόρ της λιμνοθάλασσας, χριστουγεννιάτικες μελωδίες με μουσική jazz & blues, γλυκίσματα και τοπικές γεύσεις, προσφέρθηκαν στους πολυπληθείς φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης στην καθιερωμένη γιορτή της, λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου! Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και από το οπτικοακουστικό αρχείο της Λέσχης σε επιμέλεια του Κώστα Σοκόλα παρουσιάστηκε «Το Μεσολόγγι στην 7η Τέχνη» όπου προβλήθηκαν αποσπάσματα ταινιών και ντοκιμαντέρ, που είχαν αναφορά στο Μεσολόγγι και την γύρω περιοχή!

Συγκεκριμένα το κοινό είχε την ευκαιρία να ξαναθυμηθεί ταινίες όπως:
Η Λίμνη των Πόθων (1958) Σκηνοθέτης: Γιώργος Ζερβός
H Παγίδα (1962) Σκηνοθεσία: Διζικιρίκης Γιώργος
Η Έξοδος του Μεσολογγίου(1965) Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δούκας
Σιλουέτες (1967) Σκηνοθέτης: Κωστής Ζώης
Ο Θίασος (1974) Σκηνοθεσία και Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Έξοδος Μεσολογγίου (1979) Σκηνοθεσία: Λίλα Κουρκουλάκου
Κουρεμένα κεφάλια. Κεκαρμένοι (1986) Σκηνοθεσία: Μακρής Δημήτρης
Μια τολμηρή ιστορία (1993) Σκηνοθεσία: Μακρής Δημήτρης
Λευτέρης Δημακόπουλος (1993) Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου
Έξοδος (1999) Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αριστόπουλος
Οξυγόνο (2003) Σκηνοθεσία: Μιχάλη Ρέππα, Θανάση Παπαθανασίου
Και τα ντοκιμαντέρ:
Πετροχημικά-Οι καθεδρικές της ερήμου (1981) Σκηνοθεσία: Στ. Κατσαρός,Γ. Σηφιανός. Οι Αϊ-Συμιώτες του Μεσολογγίου (1990) Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας.

Αμέσως μετά ακολούθησε βραδιά με ποτά, γλυκά και εδέσματα για όλους, σε επιμέλεια και φροντίδα της εταιρίας Αυγοτάραχου STEFOS και του ξενοδοχείου LIBERTY. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, σας εύχεται Χρόνια Πολλά, και το νέο έτος να αποτελέσει αφετηρία για περισσότερες πολιτιστικές δράσεις και κινηματογράφο, στην καθημερινότητά μας!