Οι προτάσεις του δήμου Μεσολογγίου για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Την πρότασή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια θα θέσει ο δήμος Μεσολογγίου για το ζήτημα της στέγασης της Αστυν. Δ/νσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι αλλά και της στέγασης του Α.Τ. Αιτωλικού, που μετά τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ ντόπιων και Ρομά έχει αναδειχθεί σε σημαντική παράμετρο της επίλυσης του όλου ζητήματος.

Κατ’ αρχάς η άποψη του δήμου Μεσολογγίου είναι πως είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας Αστυνομικής Διεύθυνσης στην έδρα της πρωτεύουσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας όπως επίσης και του ΑΤ Αιτωλικού μιας περιοχής ιδιαίτερα επιβαρυμένης εγκληματικά. Όσον αφορά το ΑΤ Αιτωλικού ο δήμος Μεσολογγίου έχει ήδη εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση για πενήντα (50) χρόνια, ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται σε υπερυψωμένο ισόγειο στο χώρο των εργατικών κατοικιών έναντι του Κ.Υ. Αιτωλικού, επιφανείας περίπου 400 τετρ. μέτρων, για την μεταφορά και μετεγκατάσταση του Α.Τ. Αιτωλικού. Ταυτόχρονα ο δήμος έχει υποβάλλει αίτημα προς την Κτηματική υπηρεσία για την παραχώρηση οικοπέδου προκειμένου να υπάρξει προοπτική μελλοντικής ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο Αιτωλικό.

Όσον αφορά την άμεση μετεγκατάσταση της Αστυν. Δ/νσης Αιτωλίας προτείνονται από το δήμο Μεσολογγίου δύο χώροι, το κτίριο όπου στεγάζεται και λειτουργεί σήμερα το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, το οποίο, το
επόμενο έτος θα μεταφερθεί σε νέα κτίρια και επίσης προτείνεται ο χώρος των πρώην αποθηκών καπνού επί της οδού Ναυπάκτου.

Βεβαιώς στο υπουργείο θα τεθεί εκτός από το στεγαστικό και το ζήτημα της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με έμψυχο δυναμικό. Ιδίως στην περίπτωση του Α.Τ Αιτωλικού αυτό θεωρείται επιβεβλημένο από την στιγμή που η εγκληματικότητα αυξάνει συνεχώς δημιουργώντας εντάσεις ανάμεσα σε ντόπιους και ρομά. Μένει βέβαια να φανεί ποια στάση θα κρατήσει το υπουργείο απέναντι σε όλες αυτές τις προτάσεις.