Σε δυο στρατόπεδα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας με αφορμή τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της τοπικής αστυνομίας στο Αγρίνιο μτά τη χιονοστοιβάδα αποκαλύψεων για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών για συμμετοχή στο οποίο κατηγορούνται και αστυνομικοί, είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας. Η Ένωση των Αστυνομικών καλεί τα μέλη της να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας για τον 49χρονο αρχιφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου που προφυλακίστηκε ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Είναι προφανές -και μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό- ότι υπάρχουν αστυνομικοί στο Αγρίνιο που δείχνουν υπερ του δέοντος τη συμπαράστασή τους στους κατηγορρούμενους (το είδαμε αυτό και στη καραυγαλέα περίπτωση των αστυνομικών από το Βόλο) και αστυνομικοί που “πετάνε τη σκούφια τους” απ’ τη χαρά τους για τη σύλληψη των συναδέλφων τους… Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας διακινήθηκε και μια ανακοίνωση που υπογράφεται από «μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας».Πάντως η τοπική Ενωση των Αστυνομικών επέλεξε να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσή της προς τα μέλη της, ενώ για την ουσία του ζητήματος περιορίστηκε τυπικά να δηλώσει ότι “σέβεται απολύτως την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της”… Αν όντως σέβονταν τη δικαιοσύνη, η Ένωση των Αστυνομικών δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για τους αστυνομικούς που “πετάνε τη σκούφια τους” απ’ τη χαρά τους για τη σύλληψη των συναδέλφων τους… αφού όπως και να ‘χει η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστα θα κάνει τη δουλειά της….

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας:
Με αφορμή τα ανησυχητικά γεγονότα που θορύβησαν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και γενικότερα την κοινή γνώμη, η Ένωσή μας δηλώνει ότι, σέβεται απολύτως την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας μετέβηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ακούσει την άποψη του μέλους μας για όσα έχει κατηγορηθεί. Ο ίδιος δηλώνει «αθώος».
Κάθε άνθρωπος δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι την νόμιμη απόδειξη της ενοχής του. Βεβαίως και εκείνος που έχει την ιδιότητα του αστυνομικού έχει το δικαίωμα να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας.
Καλούμε τα μέλη μας στα πλαίσια του σεβασμού της παραπάνω αρχής (τεκμηρίου της αθωότητας) να δείξουν την οφειλόμενη υπηρεσιακή ανωτερότητα μέχρις ότου τελεσιδίκως διαλευκανθεί η ουσία της υποθέσεως, συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για καταπολέμηση της παρανομίας και της διαφθοράς.

Η ανακοίνωση των «μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας»:
«Στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που του επιφέρει στην καθημερινότητά του και την επιβίωσή του δεν μπορούμε να του προσθέσουμε και προβλήματα ασφαλείας του από την κρίση στον θεσμό της Αστυνομίας που έχουν προκαλέσει κάποιοι από τις υπερβολικές τους κρίσεις και επικρίσεις ή κάποιοι άλλοι από την σιωπή τους.Η Αστυνομία κάνει το καθήκον της και η ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη που θα κρίνει αθώους ή ενόχους. Οι Έλληνες αστυνομικοί συνεχίζουν να δουλεύουν με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια του πολίτη κάτω από οικονομικές δυσκολίες που περνούν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα».