Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση τμήματος του Ιστορικού Κέντρου του Μεσολογγίου – Τι περιλαμβάνει το έργο

Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εντάχθηκε η “Ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου” συνολικού προϋπολισμού 1,397,747.81 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη ενός τμήματος του ιστορικού κέντρου της πόλης του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μία περιοχή σημαντικού ιστορικού – πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού αποθέματος η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί έως σήμερα και αντιμετωπίζει προβλήματα υποβάθμισης και έλλειψης υποδομών. Η εν λόγω περιοχή περιλαμβάνει τις οδούς ή τμήματα των οδών Μάγερ, Κων. Τρικούπη, Αθ. Ραζή, Καψάλη, Πεταλούρη, Τ. Σπονδή, Γουναράκη, Σπ. Τρικούπη και την πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα.

Συγκεκριμένα για την «Ανάπλαση χώρου στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα» προβλέπονται:
α) πεζοδρόμηση στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης με εργασίες καθαίρεσης πεζοδρομίων και του υφιστάμενου ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και αντικατάστασή τους με δάπεδο από κυβόλιθο που θα διακοσμείται ανά διαστήματα με τετραγωνικές ημιλαξευτές μαρμαρόπλακες και ζαρντινιέρες για φύτευση δένδρων.
β) εργασίες τοποθέτησης κοινόχρηστου φωτισμού (μονά και διπλά φωτιστικά κορυφής) στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης.
γ) εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις υπό πεζοδρόμηση οδούς (πλην της οδού Κων. Τρικούπη από την οδό Σπ. Τρικούπη μέχρι την οδό Κύπρου) με την τοποθέτηση σωληνωτού αγωγού που θα οδηγεί τα όμβρια στα υπάρχοντα φρεάτια υδροσυλλογής.
δ) εργασίες φύτευσης δένδρων σε όλο το μήκος των υπό πεζοδρόμηση οδών και παράλληλη κατασκευή δικτύου άρδευσης με την τοποθέτηση αγωγού πολυαιθυλενίου.

Επίσης προβλέπεται η υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα.