Δυσκολεύουν τα πράγματα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας – Πανηγυρίζουν ήδη στην Πάτρα για την μεταφορά του

Τα χαρτιά του ανοίγει το υπουργείο Παιδείας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ως προς το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, σχολών, ΤΕΙ και πανεπιστημίων. Πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 και άρα όσες αλλαγές προκριθούν θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτιών των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ειδικότερα, όσο αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας από τις διαρροές που υπάρχουν σε δημοσίευματα -ενδεικτικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής»- φαίνεται ότι τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν και αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο να διατηρηθεί ως έχει. Ως ίδρυμα που δεν έχει αποκτήσει έως τώρα ακαδημαϊκή οντότητα παρουσιάζεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (μαζί με αυτό της Στερεάς Ελλάδας) και μάλιστα γίνεται λόγος για μεταφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πάτρα υπάρχει έκδηλη ικανοποίηση και το πανεπιστήμιο της Πάτρων παρουσιάζεται ως αλώβητο από το “σχέδιο Αθηνά”. Μάλιστα δεν λείπει και ο πανηγυρικός τόνος απο το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο θα ενισχυθεί και από την μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου…

Βεβαίως μένει όλα αυτά να πάρουν και μια επίσημη μορφή με τις ανακοινώσεις του υπουργείου… Μέχρι τώρα όμως φαίνεται ότι στο Αγρίνιο θα ξαναζήσουμε το δράμα της Οικονομικής Σχολής, που εν μια νυκτί “μετακόμισε” στην Πάτρα ! Πάντως οι ερμηνείες των εξελίξεων οπωσδήποτε μπορεί να είναι πολλές, ωστόσο η ερμηνεία ότι “αδικούν το Αγρίνιο” όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στα υπουργεία, πλέον δεν μπορεί να πείσει, σε αντίθεση με την ερμηνεία της ανικανότητας την όσων διεκδικούν για λογαριασμό του τόπου και της εν γένει αδιαφορίας για το θέμα από την τοπική κοινωνία….