Ασυμβίβαστο τέλος – Για όλα τα επαγγέλματα ;

Στην κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε προχθες στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το σκεπτικό της απόφασης αυτής του ΥΠΕΣ στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρει:«Καταργούμε το ασυμβίβαστο των Δημάρχων προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά».

Το όλο ζήτημα ήταν αίτημα των δημάρχων μετά τις περικοπές στους μισθούς τους και ίσως επί του παρόντος να είναι σωστή η κατάργηση του ασυμβιβάστου. Όμως θα έπρεπε να γίνει κάποια κουβέντα αναφορικά με τα επαγγέλματα. Δεν είναι το ίδιο ένας δήμαρχος γιατρός, με έναν δήμαρχο πολιτικό μηχανικό, αρχιτέκτονα, εργολάβο, ή πάσης φύσεως προμηθευτή… Γιατί ακόμη και αν για παράδειγμα ένας δήμαρχος μηχανικός, δεν τολμήσει να πάρει έργο του δήμου του, θα πάει στο όμορο ή τον παραδίπλα δήμο, που ίσως με το συνάδελφο δήμαρχο να ήτανε μαζί στην ΟΝΝΕΔ ή κουνάγανε τα σημαιάκια της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στις ομιλίες του Τσοχατζόπουλου και να πάρει τη δουλειά…