ΟΣΕ και Μοσχολιός συζήτησαν για την επαναλειτουργία της γραμμής Αγρίνιο – Κρυονέρι

Εξελίξεις έχουμε στο θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρίνιο – Κρυονέρι, μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ του myagrinio.gr που αποκάλυψε πως ο ΟΣΕ προτίθεται να επαναλειτουργήσει τη γραμμή με τα θεματικά τραίνα και τα εκδρομικά δρομολόγια, όπως επιτυχήμενα έγινε στην Πελοπόννησο μετά την κατάργηση των τακτικών δρομολογίων.

Χθες στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και συζήτησαν για το πως μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Από την πλευρά του ΟΣΕ τέθηκε το ζήτημα να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της ασφάλτου που έχει τοποθετηθεί αυθαίρετα στις γραμμές της σιδηροδρομικής γραμμής. Μάλιστα από την πλευρά του ΟΣΕ εκφράζεται ικανοποίηση για την ανταπόκριση του δήμου Αγρινίου πάνω στο θέμα αυτό και περιμένουν το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου διαβεβαίωσε τους υπευθύνους του ΟΣΕ πως ο δήμος στο βαθμό που μπορεί θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας του ΟΣΕ για την επαναλειτουργία της γραμμής -ιδίως αν αυτή βασιστεί στη τουριστική αξιοποίησή της με τα εκδρομικά δρομολόγια- ενώ παράλληλα τόνισε πως η επαναλειτουργία της γραμμής είναι αίτημα και της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Ομίλου Φίλων Σιδηροδρόμου Χ. Τρικούπης.

Αυτό που βγαίνει από αυτή τη συνάντηση για πρώτη φορά και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι τόσο ο ΟΣΕ, όσο και ο δήμος Αγρινίου δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα και έτσι είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα υπάρξει και άλλη συνάντηση. Βεβαίως δεν πρόκειται για κάτι που μπορεί να υλοποηθεί μέσα σε λίγες μέρες, ωστόσο από την πλευρά του ΟΣΕ επισημαίνουν πως μόλις ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της ασφάλτου από τις γραμμές, ο ΟΣΕ θα εγκαταστήσει στη γραμμή δρεζίνα για να μπορεί να γίνει επιθεώρηση της γραμμής με όλο το μήκος της.

Θυμηθείτε το σχετικό τηλεοπτικό ρεποστάζ του myagrinio.gr