Τέλος νεκροταφείου 6 ευρώ στον δήμο Ξηρομέρου !

Ετεροδημότης από τις Φυτείες, καλείται να πληρώσει οφειλή για τέλος νεκροταφείου στον δήμο Ξηρομέρου και καταγγέλλει το δήμο Ξηρομέρου με επιστολή του blog xiromeronews

H καταγγελία έχει ως εξής:
“Κατάγομαι από τις Φυτείες και μου ήρθε ειδοποίηση από τον Δήμο Ξηρομέρου, να πληρώσω στο δήμο, τέλη νεκροταφείου 6 ευρώ. Είμαι «ετεροδημότης», κάτοικος Αθήνας και θεωρώ παράλογη την φορολόγηση ανθρώπων που μένουν μόνιμα εκτός των ορίων του Δήμου.Είναι άδικο να πληρώνουν τέλη νεκροταφείου οι ετεροδημότες επειδή κάποιοι προσπαθούν να εφεύρουν τρόπους να γεμίσουν τα άδεια ταμεία των δήμων τους.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους: Εγώ μένω στην Αθήνα στην οποία είμαι και μόνιμος κάτοικος, έχω ένα εξοχικό στο Κιάτο και διατηρώ και το πατρικό μου στις Φυτείες, δηλαδή θα καλεστώ να πληρώσω τέλη νεκροταφείου σε όλους αυτούς τους Δήμους;Όπως και όλοι καταλαβαίνετε είναι γελοία η επιβολή του τέλος αυτού στους ετεροδημότες και πρέπει να ανακληθεί η διαδικασία είσπραξής τους.

Αν ο Δήμος θέλει να εξασφαλίσει τα τέλη νεκροταφείου για τους δημότες του, καλά θα κάνει να μηχανογραφηθεί πιο σωστά, να δημιουργήσει καταλόγους με ολοκληρωμένα αρχεία των μόνιμων κατοίκων του και να ζητήσει από αυτούς να πληρώσουν όποια και όσα τέλη θέλει.Τελικά ούτε να πεθάνεις με την ησυχία σου δεν μπορείς!!! (πρέπει να πληρώσεις χαράτσι).”