Προβληματισμός για τους σκουπιδότοπους που ξεφυτρώνουν

Προβληματισμός επικρατεί για τους σκουπιδότοπους που ξεφυτρώνουν στα όρια του δήμου Αγρινίου από ασυνείδητους πολίτες που αφήνουν μπάζα σε αμέτρητα σημεία της περιοχής. Τα κρούσματα είναι πολλά και εν ολίγοις γνωστά. Στην περιοχή της Λυσιμαχείας, στην περιοχή της Τριχωνίδας και αλλού… Ο δήμος Αγρινίου πλείστες φορές έχει μαζέψει και μαζεύει ακόμη τα απορρίμματα που αφήνουν οπουδήποτε ασυνείδητοι. Ο δήμος Αγρινίου έχει καταθέσει μηνύσεις για το θέμα, ενώ χθες είχαμε και την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανεξέλεγκτες χωματερές στην Τριχωνίδα.

Το θέμα συζητήθηκε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με το σύμβουλο της αντιπολίτευσης Λάμπρο Κουτρουλό να επισημαίνει το πρόσφατο παράδειγμα στην περιοχή της Ερμίτσας. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βλάσης Σφυρής ανέφερε πως ο δήμος καθημερινά μαζεύει σκουπίδια που αφήνουν ιδιώτες σε διάφορα σημεία στα όρια του δήμου. Εκείνο που έχει σημασία να τονιστεί είναι η αναφορά του αντιδημάρχου πως ο δήμος επιχείρησε διάφορα σημεία -όπως και στην Ερμίτσα- να τα περιφράξει όμως συνάντηση την αντίδραση των κατοίκων πέριξ αυτών των σημείων.

Είναι προφανές ότι επειδή το φαινόμενο αυτό θίγει τις περισσότερες φορές ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές, θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική και συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει. Δήμος, αστυνομία, οι υπηρεσίες της περιφέρειας -παρά τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν- θα πρέπει δώσουν μια λύση στο πρόβλημα που ήδη έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γιατί όσο και να το ευχόμαστε ούτε οι ασυνείδητοι πρόκειται να βάλουν μυαλό, ούτε όσοι εξοικονομούν κάποιο κέρδος μαζί με τα σκουπίδια που ξεφορτώνονται, πρόκειται να πάψουν να σκέφτονται το κέρδος.