Συγκέντρωση φορέων την Παρασκευή στην ΔΕΗ με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 25/1 στις 9 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο. Την διαμαρτυρία διοργανώνει η “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ενάντια στα χαράτσια ,την ακρίβεια,την εξαθλίωση” και θα συμμετάσχουν το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου ο Σύλλογος Δασκάλων Αγρινίου – Θέρμου και η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα απευθύνεται “σε κάθε κόμμα, συλλογικότητα, μεμονωμένους αγωνιστές ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.Το σύνολο των συμμετεχόντων χαιρετίζει τον ταξικό αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, την απεργία διαρκείας των εργαζομενων στα ναυπηγεία Ελευσίνας και καταγγέλει την κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα τους” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Στην κινητοποίηση συμπαρίσταται με ανακοίνωσή της η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου και καλεί τα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση.

Αναλυτικα το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ:
To τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ως προς τις συνεχώς διογκούμενες υποχρεώσεις τους και σε σχέση με τη διαρκή μείωση των εισοδημάτων τους και την αλματώδη αύξηση της ανεργίας που δυναστικά επιβάλλει η (εσωτερική) τρόικα της συγκυβέρνησης, απαιτεί τη συντονισμένη αντίδραση της κοινωνίας μας.
Η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου αλληλέγγυα στο χειμαζόμενο λαό της περιοχής, συμφωνεί και στηρίζει την πρωτοβουλία των σωματείων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, Δασκάλων, Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, Καταστηματαρχών-Κομμωτών & κομμωτριών Αγρινίου και περιχώρων και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια, την ακρίβεια, την εξαθλίωση, να καλέσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί:
-Ενάντια στην αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
– Για την κατάργηση του χαρατσιού
– Για το σταμάτημα των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος
Θεωρώντας το ηλεκτρικό ρεύμα κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει ως τέτοιο να είναι προσιτό σε όλους ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Κάθε αύξηση των τιμολογίων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (ακόμα και σαν σκέψη) είναι απαράδεκτη και κοινωνικά βάρβαρη.
Θυμίζουμε ότι:
– Ο αριθμός των παροχών που έχουν διακοπεί ξεπέρασε τις 1.200
– Η ανεργία έχει εκτιναχθεί επικίνδυνα
– Η φτώχια απλώνεται εφιαλτικά
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ και όλους τους συμπολίτες μας σε μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σιντριβάνι, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, την Παρασκευή στις 25 Ιανουαρίου, 09:00-11:00 το πρωί.