Σε κλίμα συγκίνησης η επιστημονική ημερίδα στη μνήμη του αρχαιολόγου Ν. Καπώνη [pics]

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας μέσα σε κλίμα συγκίνησης επιστημονική ημερίδα στη μνήμη του αρχαιολόγου Ν. Καπώνη που έφυγε πέρυσι ξαφνικά από τη ζωή.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισηήγηση του καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Θ. Παλιούρα που μίλησε για το ήθος και την εργατικότητα του εκλιπόντος και μοιράστηκε εμφανώς συγκινημένος στιγμές από κοινές εργασίες με τον Νίκο Καπώνη. Ακολούθησε εισήγηση από τον κ. Βασίλειο Κατσαρό, καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας και της αρχαιολόγου-μουσειολόγου Μόνικας Διαμαντή.

Κατόπιν προβλήθηκε βίντεο με στιγμές από ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αγρινίου όπου συμμετείχε και ο Νίκος Καπώνης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση και καλά λόγια για το Νίκο Καπώνη είχαν αν πούν ο πρόεδρος της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σκιαδάς, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου κ. Ευαγγελία Κραβαρίτη και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Προσκόπων κ. Παντελής Μετζετζής.Στην αίθουσα λειτουργούσε και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το έργο της 22ης ΕΒΑ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Καπώνη. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ιστορική-Αρχαιολογική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος, η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και 22η ΕΒΑ.