Ζητούν δημοτικό συμβούλιο για την αποκατάσταση της στέγης του νηπιαγωγείου Αστακού

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ξηρομέρου η παράταξη «Μέτωπο Αλλαγής» του κ. Λύτρα ζητά την άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αποκατάσταση της στέγης του νηπιαγωγείου Αστακού. Παράλληλα καταγγέλεται ότι “η αντιδήμαρχος κα Κουμανδράκη-Σαμαρά προσπάθησε να παραπλανήσει τους γονείς του νηπιαγωγείου Αστακού λέγοντας ότι η στέγη του νηπιαγωγείου δεν θα γίνει γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφησαν το τεχνικό πρόγραμμα”.

Το σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στη χθεσινή του συνεδρίαση απέρριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα όπως αυτή κατατέθηκε από την αντιδήμαρχο κα Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα.

Για τους λόγους ότι ολόκληρα χωριά του δήμου μας δεν αναφέρονταν καθόλου στο τεχνικό πρόγραμμα, πολλές προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων και των δημοτικών συμβούλων δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη, καθώς και του ότι όλα τα έργα που πρότεινε η δημοτική αρχή ήταν τεμαχισμένα προκειμένου να μην γίνουν διαγωνισμοί ανάθεσης αλλά απευθείας αναθέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται, επιβαρύνοντας έτσι τον ήδη υπερχρεωμένο δήμο μας.

Επειδή η αντιδήμαρχος κα Κουμανδράκη-Σαμαρά σήμερα προσπάθησε να παραπλανήσει τους γονείς του νηπιαγωγείου Αστακού λέγοντας ότι η στέγη του νηπιαγωγείου δεν θα γίνει γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφησαν το τεχνικό πρόγραμμα ΖΗΤΑΜΕ σύμφωνα με το άρθρο 67 § 2 του Ν 3852/2010, την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ.