Καθίζηση στον Περιφερειακό δρόμο της Ναυπάκτου

Καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στη Ναυπακτία. Μετά το Ριγάνι, το χάνι του Λόη, τη Στύλια, το Παλιοχωράκι και αλλού, σειρά είχε και ο Περιφερειακός δρόμος της Ναυπάκτου.

Το πολύπαθο οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο ύψος του Πλατανίτη με το οδόστρωμα να έχει μετατραπεί σε πίστα για οχήματα ανώμαλου δρόμου και με τους οδηγούς να χρειάζονται ειδικές γνώσεις οδήγησης.

Όμως πρόσφατα εμφανίστηκε ένα νέο πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ο δρόμος να καταρρεύσει. Οι βροχές των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα ένα σημείο από το πρανές του δρόμου να υποχωρήσει και η οδοποιία να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα..

Μάλιστα με την καθίζηση έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ρωγμές στα ρείθρα του δρόμου, ενώ και στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιτέα, έχουν εμφανιστεί μεγάλες ρωγμές. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες, εργολάβος της περιοχής παίρνοντας εντολή από την Περιφέρεια προφανώς προχώρησε στην ρίψη τσιμέντου στο σημείο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Βέβαια το τσιμέντο από μόνο του δεν μπορούσε να συγκρατήσει το έδαφος που υποχώρησε από την βροχή. Ήταν μια πρόχειρη λύση που σίγουρα δεν απέδωσε και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά και πριν καταρρεύσει ο δρόμος Όσον αφορά την υπόλοιπη οδοποιία του σημείου, παραμένει όπως ήταν.

Λόγω της διάβρωσης του εδάφους ολόκληρος ο δρόμος υποχωρεί ενώ σε κάποια σημεία, οι υψομετρικές διαφορές κάνουν την οδήγηση επικίνδυνη. Ωστόσο πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος και της κατάρρευσης του τοιχίου που συγκρατεί τα χώματα και που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα από Ιτέα προς Αντίρριο. Οι όγκοι των χωμάτων έχουν δώσει μεγάλη κλίση στο τοιχίο, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει παρασύροντας μαζί του χώματα και άλλα φερτά υλικά.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2013 η Ναύπακτος, που τόσο ταλαιπωρήθηκε από την διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από τον κεντρικό της ιστό, να μην διαθέτει ένα δρόμο της προκοπής. Ένα δρόμο που να παρέχει ασφάλεια σε αυτούς που διέρχονται. Σήμερα οι οδηγοί αποφεύγουν να διασχίζουν τον περιφερειακό και όχι άδικα.

πηγή: lepanto-rtv.gr