Στην τελική ευθεία η μεταφορά του νοσοκομείου Αγρινίου

Το νέο νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου.

Ο κ. Σαλμάς σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το νέο αυτό νοσηλευτικό ίδρυμα έρχεται να λειτουργήσει σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης πράγμα που σημαίνει ότι καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό. Ενημέρωσε ότι όλες οι δυσκολίες που είχαν προκύψει σχετικά με τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από τους προμηθευτές του εξοπλισμού έχουν ξεπεραστεί και πλέον «μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη μεταφορά του νοσοκομείου η οποία θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα».

Σε ότι έχει να κάνει με το προσωπικό, το οποίο θα είναι ελλιπές ο κ. Σαλμάς είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί σταδιακά με την απεμπλοκή θέσεων γιατρών που είχαν προληφθεί το 2009 αλλά πάγωσαν στην πορεία, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου για να ενισχυθεί του Αγρινίου. Σε ότι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό είπε ότι είναι αρκετό σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της χώρας όπου κλείνουν χειρουργικά τραπέζια εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτών. «Το νοσοκομείο Αγρινίου δεν είναι από εκείνα που έχουν έλλειψη προσωπικού αντίθετα είναι από τα καλά νοσοκομεία, έχει υψηλούς δείκτες παρεχόμενων υπηρεσιών και από δω και στο εξής οι γιατροί που θα έρχονται θα προσθέτουν σε εξειδικεύσεις. Στόχος μας είναι να μην μετακινούνται οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας σε άλλα νοσοκομεία για το παραμικρό», υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς.

Μετά από σχετική ερώτηση ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν πρόκειται να κλείσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν πρόκειται να κλείσει. ‘Αρα δεν θέλω να ξανακουβεντιάσουμε τέτοια ερώτηση», και πρόσθεσε ότι η λειτουργία του θα γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα που τίθενται με την ενοποίηση των δύο νοσοκομείων. Μάλιστα άφησε αιχμές προφανώς για τον αναπληρωτή διοικητή που βρίσκεται στο Μεσολόγγι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι διοικήσεις κρίνονται για το πώς διαχειρίζονται τους πόρους, για την επάρκεια πόρων και για την αποδοτικότητα των εναπομεινάντων πόρων μέσα στο σύστημα. Βλέπουμε ένα διοικητή που του έχουμε δώσει λιγότερα χρήματα αλλά μπορεί και τα βγάζει πέρα και ένας άλλος που έχει περισσότερα δεν μπορεί να τα καταφέρει γιατί δεν κάνει την ορθότερη διαχείριση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι εντός του επομένου διμήνου αναμένονται αλλαγές διοικητών.

πηγή : aixmi-news.gr