Στο Αγρίνιο κλέβουν εκκλησίες, δημαρχεία, γήπεδα και… κλάμπ!

Μπαράζ διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου έκανε την τοπική Αστυνομία να τρέχει και να μην προλαβαίνει! Μέσα σε λίγες ώρες, άγνωστοι κακοποιοί χτύπησαν μια εκκλησία, ένα πρώην δημαρχείο, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα κέντρο διασκέδασης!

Η διάρρηξη στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας ήταν η δεύτερη μετά από αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι ιερόσυλοι είχαν παραβιάσει ένα μικρό χρηματοκιβώτιο και είχαν αρπάξει όσα χρήματα υπήρχαν μέσα! Αυτή τη φορά, οι δράστες εισέβαλαν στο ναό σπάζοντας το παράθυρο του γυναικωνίτη και άδειασαν το παγκάρι που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο επίτροπος της εκκλησίας διαπίστωσε την κλοπή και ειδοποίησε την Ασφάλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

Διαρρήκτης με… ορειβατικές ικανότητες χτύπησε και το κτίριο του πρώην δημαρχείου της Παραβόλας στο δήμο Αγρινίου! Ο δράστης έριξε έναν γάντζο στο μπαλκόνι και αναρριχήθηκε σε αυτό με σχοινί. Στη συνέχεια, κόλλησε μονωτική ταινία σε σχήμα σταυρού στο τζάμι της μπαλκονόπορτας και την έσπασε χωρίς να προκαλέσει θόρυβο. Έψαξε παντού, αλλά δεν κατάφερε να βρει ένα μικρό χρηματικό ποσό που βρίσκονταν σε κάποιο γραφείο και προκάλεσε ζημιές σε έναν φορητό υπολογιστή πριν εξαφανιστεί, πιθανότατα με άδεια χέρια.

Οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου, ήταν «κυνηγοί» μετάλλων οι οποίοι ξήλωσαν τις μεταλλικές σχάρες από δυο φρεάτια μήκους μισού μέτρου και πλάτους 20 εκατοστών. Ωστόσο, δεν έκλεψαν κάτι άλλο, ίσως επειδή δεν διέθεταν μέσο για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία!

Να τα… τσούξουν ήθελαν οι διαρρήκτες που εισέβαλαν σε γνωστό club του Αγρινίου σπάζοντας ένα μικρό παράθυρο στο πίσω μέρος! Οι δράστες δεν έκλεψαν τίποτε άλλο, εκτός από τα… μπουκάλια με τα οινοπνευματώδη ποτά που τα πήραν όλα και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί!

πηγή : protothema.gr